8.1 C
Poreč
Nedjelja, 7 ožujka, 2021
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Zašto je smrznuti limun puno moćniji?

Zašto je smrznuti limun puno moćniji?

Najpotentniji način iskorištavanja limuna je tako da ga se zamrzne, a zatim ga treba konzumirati zajedno sa njegovom korom. Istraživači navode da strašno griješimo kada je u pitanju limunova kora koje je zapravo mnogo više zdravstveno korisna nego ostatak ovog voća, a mi ju bacamo u smeće.

Smrznuti limuni su puno više moćniji od kemoterapije u borbi protiv raka, prema novom istraživanju Sveučilišta Stanford koje se očajnički skriva od strane Farmaceutskih kompanija.

Studija je pokazala da snažni nutrijenti u kori limuna mogu uništiti stanice raka kod 12 vrsta raka, uključujući i neke od najsmrtonosnijih – prostate, debelog crijeva, gušterače i pluća.

Kako najbolje iskoristiti moćne hranjive tvari u kori ovog čudesnog voća?

Prvo isperite limun temeljito, a zatim ga bacite u zip-lock vrećicu i stavite ih u zamrzivač. Pričekajte dok se potpuno ne zamrzne i naribajte cijeli limun uz pomoć običnog ribeža. Sada možete dodati ovaj ribani limun na bilo koje jelo koje želite, pospite ga na svoj sladoled ili salatu ili ga dodajte u svoj prirodni zeleni sok i promućkajte.

Naribani limun će omogućiti da sve ima bolji okus, te će pojačati prehrambeni profil hrane isto tako. Ispada da limunova kora sadrži do 10 puta više vitamina nego limunovo meso i sok, pa ju zdravstveni stručnjaci diljem svijeta preporučuju.

Ako počnete pratiti ovo pravilo kod konzumiranja limuna, zamrzavajući ga za jelo zajedno sa korom, dobit ćete daleko veće zdravstvene koristi nego da samo iscijedite dok iz limuna. Svi vitamini i druge hranjive tvari koje se nalaze u kori limuna osvježit će svaku stanicu i tkivo u vašem tijelu i pomoći u detoksifikaciji.

Izvor: Treća dob

Foto: Youtube

NAJČITANIJE