24.5 C
Poreč
Utorak, 2 lipnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO 5. BRANDING HRVATSKE KONFERENCIJA: Dolaze Nikola Pilić, Nela Sršen, Nenad Bach, Ella...

5. BRANDING HRVATSKE KONFERENCIJA: Dolaze Nikola Pilić, Nela Sršen, Nenad Bach, Ella Dvornk i mnogi drugi

ZAGREBPeti put zaredom u našoj se zemlji, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike, održava godišnja konferencija posvećena javnoj, kulturnoj i znanstvenoj diplomaciji, koja među svoje goste-predavače u pravilu poziva neke od najpoznatijih i najuspješnijih osoba poteklih iz Hrvatske, stoji u priopćenju.

Ove će godine jedan od njih biti i legendarni Nikola Pilić, jedini teniski trener na svijetu s tri osvojena Davis Cupa (sa tri različite teniske reprezentacije) i ključna figura u izgradnji svjetskih šampiona (Ivaniševića, Beckera, Đokovića). Našu proslavljenu liječnicu, kirurginju, spisateljicu i počasnu Konzulicu Republike Hrvatske u Italiji, dr. Nelu Sršen nije potrebno posebno predstavljati, kao ni hrvatsko-američkog glazbenika, lobista i mirovnog aktivistu Nenada Bacha koji je svojim nastupima s Pavarottijem, Cohenom, Springsteenom, i Bonom (U2), u vremenu kad je to Hrvatskoj bilo najpotrebnije, nemjerljivo doprinio ugledu Republike Hrvatske u svijetu. Vrijedi izdvojiti i dr. Mladena Andrlića, dugogodišnjeg ravnatelja Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova i aktualnog hrvatskog veleposlanika u Budimpešti; zatim, mladog arhitekta Bruna Jurčića, povratnika iz Sjedinjenih država koji je nedavno predstavljao Hrvatsku na Biennalu u Veneciji, a osim što vodi urede u Puli i Šangaju, hvaljen je i kao autor Infobip-ova korprativnog remek-djela u Vodnjanu, ujedno prvog IT kampusa u Republici Hrvatskoj.

Od ostalih predavača, najavljeni su: Marina Drašković (»Ponos Hrvatske 2017.«), Mirko Boch (ravnatelj Zagrebačke filharmonije), najveća hrvatska influencerica na društvenim mrežama Ella Dvornik, modna poduzetnica Iva Tuđa te Petar Ćurić kao pokretač i voditelj projekta.

»Drago nam je što je Branding Hrvatske prepoznat kao projekt od nacionalnog značaja za Republiku Hrvatsku. Mediji su nas prozvali ‘najboljom konferencijom u Hrvatskoj u posljednjih 20 godina’, što svakako godi čuti, ali mišljenja sam da je tajna našeg uspjeha u iskrenim namjerama i plemenitim ciljevima, te što pokušavamo ne dijeliti hrvatsko društvo, već ga povezivati. Radi se o jednoj dobroj, konstruktivnoj i nepolitičkoj inicijativi«izjavio je Petar Ćurić, pokretač konferencije.

Za osobe s pozitivnim stavom o Hrvatskoj i svijetu –  krilatica je pod kojom će se održati ovogodišnja 5. Branding Hrvatske konferencija u Zagrebu. S obzirom da su do sada mnogi slavni Hrvati i Hrvatice već gostovali na konferenciji – od Mate Rimca, dr. Davora Pavune, Mirka Novosela, Ćire Blaževića i Martine Filjak, do Davora Brukete, Borisa Ljubičića, Anje Bauer, Miroslava Vrankića  i drugih – interes za ovu konferenciju tradicionalno je velik, a prijaviti se može svatko koga tema zanima, i to isključivo elektroničkim putem na email: branding.hrvatske@gmail.com (potrebno je poslati ime, prezime i nekoliko rečenica o sebi, uz napomenu da je broj mjesta ograničen). 

Odlična vijest je da ove godine nema kotizacija, pohađanje konferencije je besplatno zahvaljujući Hrvatskoj elektroprivredi kao Generalnom sponzoru. Osim HEP-a, konferenciju podržavaju Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatska matica iseljenika, Hrvatska gospodarska komora i drugi. 

Otvorenje je u petak, 8.11. s početkom u 9:30 sati, u Multimedijskoj dvorani Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu, Trg Stjepana Radića 3. II. kat, a prijaviti se možete već od danas.

Više informacija na Facebook stranici www.facebook.com/Branding.Hrvatske ili na mobitel: 091/532-9405.

NAJČITANIJE