4.3 C
Poreč
Ponedjeljak, 25 siječnja, 2021
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Austrija ipak neće zatvarati svoja skijališta ove sezone

Austrija ipak neće zatvarati svoja skijališta ove sezone

Austrijska ministrica turizma Elisabeth Köstinger odbila je danas inicijativu njemačke kancelarke Angele Merkel da ove godine ostavi zatvorena skijališta širom Europe. Tvrdi da austrijske vlasti mogu osigurati sigurnost na skijalištima.

“Ovo nije europska nadležnost. Ne znam na kojoj bi pravnoj osnovi EU mogla narediti zatvaranje skijališta “, rekla je Köstinger za njemački list Spiegel.

Također je izjavila da Austrija poduzima sve mjere kako bi osigurala siguran odmor.

“Osoba se virusom ne zarazi tijekom skijanja, već na zabavama. Zbog toga ove godine neće biti zabava nakon skijanja “, uvjerava austrijsa ministrica.

“Ako gosti trebaju medicinsku njegu, ona će im ionako biti dostupna. Turistička područja dogovorila su se da će uspostaviti sustav “sigurne kuće” za one s blagim znakovima nove infekcije koronavirusom. To znači da bismo pripremili posebne instalacije u koje bismo smjestili zaražene ljude “, objasnila je.

Dodala je da ti ljudi više neće moći zaraziti jedni druge, osiguravajući tako maksimalnu sigurnost za sve. U suradnji s njemačkim zdravstvenim vlastima, osobe bez simptoma također bi se mogle prevesti kući.

Na pitanje bi li ove godine samostalno skijala, odgovorila je potvrdno.

“Ne bojim se ni zaraze tamo”, rekla je Spiegelu.

U Europi se nedavno vodi rasprava o tome da se skijališta širom Europe zatvore zbog pandemije covida-19. Italija je prva to podržala, a danas je to podržala i njemačka kancelarka.

“Pokušat ćemo donijeti odluku u Europi kako bi sva skijališta mogla biti zatvorena. Ali nažalost, kad čujemo stavove Austrije, to ne znači da ćemo uspjeti lako. Ali pokušat ćemo ponovo “, rekla je Merkel jutros.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: Ilustracija

NAJČITANIJE