22.9 C
Poreč
Srijeda, 23 rujna, 2020
iVijesti banner
Naslovnica POLITIKA Bivši ministar tvrdi: "SDP je sve bliži koaliciji s HDZ-om"

Bivši ministar tvrdi: “SDP je sve bliži koaliciji s HDZ-om”

Umjesto da građanima ponudimo zajednički program napretka koji će odgovoriti na probleme u kojima se Hrvatska nalazi, SDP pruža ruku HDZ kako bi dogovorili veliku koaliciju i podijelili izborni plijen«, ističu Demokrati, donosi Novi List.

Stranka saborskog zastupnika Miranda Mrsića Demokrati u petak je upozorila na mogućnost velike koalicije SDP-a i HDZ-a te pozvala stranke ljevice da se tome suprotstave i okupe oko programa za modernu i otvorenu Hrvatsku.

»Pobjeda Zorana Milanovića najbolje govori što bi stranke ljevice trebale učiniti kako bi pobijedile na parlamentarnim izborima. Trebamo se okupiti i zajedno raditi da bi smijenili vlast HDZ-a i ‘žetončića’«, poručuju Demokrati u priopćenju.

Ističu da će u idućem razdoblju okupiti sve stranke kojima je stalo da Hrvatska ne stoji u mjestu.

Po njihovoj ocjeni, SDP nije prepoznao važnost okupljanja, već je ruku suradnje ponudio Andreju Plenkoviću i HDZ-u stvarajući sve preduvjete za postizbornu koaliciju s HDZ-om.

»Umjesto da građanima ponudimo zajednički program napretka koji će odgovoriti na probleme u kojima se Hrvatska nalazi, SDP pruža ruku HDZ kako bi dogovorili veliku koaliciju i podijelili izborni plijen«, ističu Demokrati.

Ujedno pozivaju sve stranke ljevice i lijevog centra da se okupe oko programa za modernu, otvorenu Hrvatsku u kojoj će cijena uspjeha biti znanje i trud, a ne stranačka iskaznica.

»Okupljanje i zajednički izlazak na izbore jedini je način da zaustavimo HDZ i SDP u stvaranju velike koalicije i nastavak čerupanja Hrvatske«, poručuje stranka Miranda Mrsića.

NAJČITANIJE