0.8 C
Poreč
Utorak, 26 siječnja, 2021
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Bivši ravnatelj bolnice Srebrnjak i ugledni pedijatar Boro Nogalo ulazi u politiku

Bivši ravnatelj bolnice Srebrnjak i ugledni pedijatar Boro Nogalo ulazi u politiku

Bivši ravnatelj bolnice Srebrnjak i ugledni pedijatar Boro Nogalo ulazi u politiku. Nogalo se priključio trenutnoj najmlađoj političkoj opciji u Hrvatskoj – Stranci s imenom i prezimenom, u kojoj su se na jednom mjesto okupili još i Dalija OreškovićAnte PranićMarko Jelić te bivši ministar i mostovac, a sadašnji predsjednik stranke Ivan Kovačić.

Večernji list piše kako će se Nogalo naći na stranačkoj listi u I. izbornoj jedinici, a iz stranke navode da s dr. Nogalom računaju i kasnije u utrci za zagrebačkog gradonačelnika. O svom političkom angažmanu progovorio je i sam Nogalo.

U POLITIKU I ZBOG SREBRNJAKA

“Nikada nisam bio političar i sada se smatram nezavisnim i tako ću i djelovati. Ulazim u ovu priču da bih nešto napravio, ali i da bih bio zviždač i ukazivao na nemoral koji se u bolnici Srebrenjak dogodio”, kaže Nogalo.

Ističe kako je sada svjestan da kao jedinka ne može ništa, a da se puno toga mora učiniti. Potom nabraja u potresu oštećene bolnice u Zagrebu kojima je potrebna pomoć, ali ne zaboravlja ni svoj projekt na Srebrnjaku čije je ostvarenje, kaže, postalo upitno.

NE ŽELI BITI PRVI NA LISTI

Također navodi kako mu je intuicija rekla da će svoje zamisli moći ostvariti upravo s izabranom političkom opcijom. Gdje će biti na listi i u kojoj izbornoj jedinici, Nogalo u ovom trenutku ne zna. Jedini mu je, kaže, uvjet bio da na listi ne bude prvi. U stranci s imenom i prezimenom bit će na čelu odbora za zdravstvo i, kako kaže, već priprema program.

“Neću samo ukazivati na probleme. Treba nuditi rješenja. A rješenje su: jasna pravila igre iza sve. Sustav zdravstva je neracionalan i treba ga organizirati. Za to čak nije potrebno gasiti bolnice, ali ih treba specijalizirati. Kada se svi bave svime, onda se ne bave ničim. I treba decentralizirati sustav, ne samo uprave, nego i zdravstvenog osiguranja”, zaključuje Nogalo.

Foto: ZG express

NAJČITANIJE