25.1 C
Poreč
Nedjelja, 5 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica SPORT BODYBUILDING | Savičentin Daniel Županić se iz Italije vraća s dvije medalje

BODYBUILDING | Savičentin Daniel Županić se iz Italije vraća s dvije medalje

Daniel Županić se vraća s Europskog prvenstva u Italiji sa srebrnom medaljom oko vrata te s broncom s Mister Universe natjecanja u talijanskom Tarantu.

Daniel, mladi dečko iz okolice Svetvinčente, ovog je vikenda nastupio na Bodybuilding natjecanjima MISTER @ MISS Europe i Mr Universe koji se je održavao u dalekom Tarantu (Italija).

U subotu 29.06. IBFF Europsko prvenstvo je okupilo natjecatelje iz cijele Europe te je sudjelovalo preko 100 natjecatelja, dok se sljedeći dan, 30.06. na istom mjestu održalo i Mr Universe natjecanje na kojem se u raznim kategorijama ocjenjivala ljepota i sklad tijela te su sudjelovali natjecatelji ne samo iz Europe (Poljska, BIH, Srbija, Moldavija, Slovenija, Makedonija, Crna Gora…) već i iz cijelog svijeta poput Južnoafričke republike, Argentine, Perua.

Naš Istrijan je bio jedan od osmorice koji su branili i hrvatske boje. Daniel je tako u subotu na Europskom prvenstvu u kategoriji Juniora u snažnoj kategoriji zauzeo drugo mjesto dok je prvo mjesto zauzeo predstavnik ruske reprezentacije. U seniorskoj kategoriji bodybuildinga Daniel je izlazio u Classic kategoriji koja je ograničena visinom i kilazom (visina – 100 + 8kg) i tu je zauzeo drugo mjesto dok mu je prvo mjesto izmaknulo za dlaku.

Sljedeći dan na kultnom Mr Universe natjecanju koje se održavalo na pozornici iznad poznate plaže u Tarantu, sudjelovale su i zemlje izvan Europe te je konkurencija bila još ostrija. Daniel se na Mr Universe natjecao u istim kategorijama, Junior Bodybuilding i Classic bodybuildingu te je u obje zauzeo visoko treće mjesto dok se na prvom mjestu našao predstavnik Rusije, a na drugom mjestu predstavnik Južnoafričke republike.

Daniel od srca zahvaljuje svojoj obitelji i sponzorima koji su mu ovo olakšali, svojoj općini Svetvinčenat i sponzoru GASTRO-TIM Pazin.

Izvor i foto: istrasport.eu

NAJČITANIJE