8 C
Poreč
Petak, 3 travnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica POLITIKA Boris Miletić planira kandidaturu za Istarskog župana

Boris Miletić planira kandidaturu za Istarskog župana

Pulski gradonačelnik i predsjednik IDS-a u sljedećih bi nekoliko dana trebao javno objaviti da se na sljedećim lokalnim izborima nema namjeru kandidirati za gradonačelnika Pule, nego će se kandidirati za župana Istarske županije, potvrdio je za Nacional izvor iz vrha te stranke. Boris Miletić je za gradonačelnika Pule prvi put izabran 2006. godine, a nakon toga je još tri puta biran na tu funkciju.

Budući da IDS ovom županijom neprekidno vlada od proglašenja hrvatske neovisnosti i prvih izbora, gotovo je sigurno da će Miletić nakon izbora koji će se održati u proljeće 2021. godine postati novi istarski župan i da će na toj poziciji zamijeniti svog stranačkog kolegu Valtera Flegu, piše Nacional.

Nacionalov izvor tvrdi da je kod Miletića vjerojatno došlo do zasićenja te je političku karijeru odlučio nastaviti na novoj funkciji. No problem za IDS bi mogao biti što trenutno nema spremnog novog kandidata za gradonačelnika Pule, u kojoj je popularnost ove stranke zbog stečaja Uljanika ionako narušena jer mnogi stanovnici Pule IDS drže suodgovornim za propast tog brodogradilišta, piše Nacional.

NAJČITANIJE