Bulešić: Neka IDS kaže istinu o Uljaniku! Spuštanje zastava je igrokaz

(Foto: Miletić i Flego s bivšim direktorima Uljanika/Dusko Marusic -PIXSELL)

Predsjednica pulskog HNS-a, Kristina Bulešić, oglasila se povodom današnjeg stečaja Uljanika putem svojeg Facebook profila. Pozvala je IDS da na današnji dan kaže istinu o Uljaniku te da ne izvodi igrokaze spuštanjem zastava.

„Danas je Uljanik otišao u stečaj. Radnici su dobili otkaze. Tužno. Bolno. Teško. Istina. Koja je zapravo prava istina? Hoće li ju ikad itko razotkriti? Stotine milijuna kuna duga godinama stvarane od strane bivše Uprave, a nitko nije znao. Ma dajte ljudi, tko u to još može povjerovati? (Mnogi govore da su pojedini članovi Uprave imali i političke mentore. To ostavljam njima na savjest.)

Gotovo je odavno bilo. Danas je samo stavljena “točka na i”. Zašto? Kako se to moglo dogoditi, pitaju se mnogi? I što dalje? Povratka nema, ali najmanje što IDS-ova vlast u ovom trenutku za sve nas građane može učiniti jest barem da na današnji dan (na “sprovodu”) preuzme odgovornost i kaže istinu. A ne “igrokazima” spuštanja zastava u ime predizborne kampanje prebacivati odgovornost. Opet. I opet. Jer, ljudi su razočarani, gladni, tužni, ljuti, ali nisu glupi.

I da, svaki kraj je novi početak. Al ovaj kraj je zasigurno kraj. I ne samo Uljanika. Nego i nekih političkih struktura. A kojih? Odgovorite sami.

Svjesna da sve navedeno neće spasiti sudbine tisuća ljudi, ali bi barem na trenutak olakšalo prihvaćanje i suočavanje s teškom situacijom“, zaključuje u svom FB statusu Kristina Bulešić, predsjednica HNS-a Pule.

(D.K.)