10.2 C
Poreč
Četvrtak, 20 veljače, 2020
iVijesti banner
Naslovnica POLITIKA Burić: Riječki SDP i Obersnel u službi IDS-a

Burić: Riječki SDP i Obersnel u službi IDS-a

Predsjednik Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić izjavio je da su riječki SDP i gradonačelnik Vojko Obersnel u službi IDS-a, a ne građana Rijeke zbog toga što nisu poduzeli sve kako bi naplatili dug od 15 milijuna kuna po osnovi komunalne naknade od Uljanik grupe, piše Novi List.

– Ne želimo da informacije vise u zraku i da su nedorečene. Podsjećam da je Gianni Rossanda, tada kao predsjednik Uprave Uljanik grupe, dva dana prije ostavke, upisao na dvije nekretnine u vlasništvu tvrtke Grad Pulu temeljem duga po osnovi komunalne naknade. Riječ je o dva samačka hotela. A Grad Rijeka je izgubio više od 15 milijuna kuna, a nije to učinio. Gradonačelnik Obersnel tvrdi da je štitio interese radnika, a dug brodogradilišta »3. maj« je iznosio oko 500.000 kuna. U isto vrijeme, dug Uljanik strojogradnje diesel je iznosio oko 8,8 milijuna kuna. Od 2013. godine pa do stečaja te tvrtke u gradski proračun nije uplaćena ni lipa duga komunalne naknade. To je dokaz da su riječki SDP i Obersnel pogodovali Uljanik strojogradnji, ocijenio je Burić. Dodao je da je u isto vrijeme »3. maj« dao pozajmicu Uljaniku, a ta pulska tvrtka nije platila dug komunalne naknade.

– U pet godina nisu se sjetili u Gradu Rijeci tražiti garanciju za plaćanje duga kao što je to napravio Grad Pula. Usporedbe radi, Grad Rijeka je povećao komunalnu naknadu i uprihodovao 1,7 milijuna kuna više. Indirektno građani Rijeke nadoknađuju minus koji je nastao zbog loše odluke gradonačelnika. Sada se komunalna naknada ne naplaćuje ni poduzeću Brodokomerc. I u jednom i u drugom slučaju ne plaća se uz spregu politike. Na kraju će sve platiti građani Rijeke. Može biti sram riječki SDP i Obersnela jer prazne takujine građanima nauštrb svojih političkih lobiranja. Neka Obersnel nadoknadi taj novac ili neka podnese ostavku, zaključio je Burić.

NAJČITANIJE

Smatrate li da Nivio Stojnić, bez obzira na ispriku, treba nakon seksističko – vulgarnog ispada podnijeti neopozivu ostavku ili smatrate da i dalje može obnašati dužnost načelnika Općine Tar Vabriga?