20 C
Poreč
Petak, 5 lipnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica SPORT Cedevita u Pazinu osvojila državni naslov u U11 konkurenciji

Cedevita u Pazinu osvojila državni naslov u U11 konkurenciji

U razmaku od dva tjedna Pazinci su bili domaćini nakon mini košarkaša U9 i košarkaša u konkurenciji U11. Trodnevne utakmice oduševile su gledatelje. Nakon razigravanja utakmicama u nedjelju je bio na rasporedu dan za konačni poredak. Grafičar iz Ludbrega za deveto mjesto bio je uspješniji od Borova, a Vindija za sedmo mjesto od Donjeg Miholjca. U istarskom derbiju bodreni od svojih navijača vodnjanski i pazinski košarkaši su utakmicu u kojoj je nakon preokreta na pazinsku pa konačno na vodnjansku stranu Oliva bila uspješnija za tri koša.

U polufinalnim utakmicama Cedevita je u zagrebačkom derbiju bila uspješnija od Novog Zagreba sa sedam razlike, dok je u dalmatinskom derbiju ŠK Zadar pobijedila KK Split sa šest razlike. U utakmicama za broncu i zlato slatki su bili uspješniji od slanih.

Tako je u finalu Cedevita pobijedila Zadar s osam razlike te Novi Zagreb Splita sa 19 razlike. Prethodni dan uspješno je održano natjecanje u košarkaškim vještinama poligonu gdje je najuspješniji bio Zadranin Roko Čače, te u šutiranju gdje je također bio najuspješniji član KK Zadar Bruno Baričević. Pehare i medalje su uz Domagoja Šimunovića iz HKS-a podijelili i tajnik Sportske zajednice grada Pazina Patrik Rabar i predsjednik Zoran Bravar, te predsjednik KK Pazin Neven Ćus.

Istarski sudionici su pokazali kontinuitet u plasmanu mini košarkaša. Pazinci su ponovili poredak iz U9 kada su također bili šesti. Vodnjanci su nakon devetog mjesta u U9 osvojili peto mjesto u konkurenciji U11. Ako bi u konkurenciji U9 i U11 zbirno bodovali najbolji klub u državi je Cedevita slijedi Novi zagreb, zavidno treće mjesto dijele ŠK Dražen Petrović Šibenik i Pazin, peti je Zadar, šesta je Oliva.

Oliva je uvjerljivo dobila Vindiju i Borova, te igrala neizvjesne utakmice sa minus dva koša sa Novim Zagrebom te minus pet koševa sa Splitom. Pazin je također lijepo na minus devet parirao kasnije finalistima Zadru i Cedeviti i bez ozlijeđenih Androšića i Dausa uz uvjerljive pobjede nad Grafičarem i Donjim Miholjcem.

Uz Hrvatski košarkaški savez, grad Pazin sa Sportskom zajednicom grada Pazina i Pazin Sportom te KK Pazinom uspješno je organizirao treći puta redom prvenstvo Hrvatske u mini košarci. Treba istaknuti u organizaciji takmičenja pazinski trenerski košarkaški dvojac Tanju Ančić i Darija Lukšić potpomognuti predkadetima, kadetima i juniorima KK Pazin koji su bili pomoćni suci. Posebno treba istaknuti vrijednog Robija Ladavca.

Izvor i foto: istrasport.eu

NAJČITANIJE