9.1 C
Poreč
Ponedjeljak, 19 travnja, 2021
iVijesti banner
NaslovnicaAKTUALNOČelnica komore psihologa tvrdi da nije bilo velikih propusta u slučaju umrle...

Čelnica komore psihologa tvrdi da nije bilo velikih propusta u slučaju umrle curice

Predsjednica Hrvatske psihološke komore Andreja Bogdan ocijenila je da nije bilo velikih propusta u radu psihologa u Centru za socijalnu skrb u Novoj Gradiški, ali konačni rezultati nadzora znat će se u petak, javlja portal HRT-a. Bogdan je poslijepodne bila u stručnom nadzoru u centru za socijalnu skrb, čiji je rad sada pod povećalom zbog tragične smrti dvogodišnje djevojčice.

HPK provodi nadzor nad radom psihologa. HRT navodi da je odrađen razgovor s kolegicama koje su bile uključene u praćenje obitelji od 2018. godine do danas. U nadzoru je provjeravano imaju li važeća ovlaštenja, kvalifikacije za obavljanje posla, uvjete za rad. Pritom nisu uočeni veći nedostatci, piše portal javne televizije.

Konačni rezultati nadzora u petak

“To je mnogo dokumenata koje trebamo proanalizirati, ali velikih propusta nije bilo. Konačni rezultati znat će se u petak”, kazala je, kako prenosi HRT, čelnica komore. Na pitanje je li to moguća najava konačnih rezultata, izjavila je da kada je riječ o pojedinačnom događaju poput ovog iznimno tragičnog, provjerava se je li sve učinjeno prema pravilima struke.

“Kolegice su poduzele sve potrebne korake”, citira dalje HRT-ov portal. Napomenula je da su psihologinje, koje su bile u timu, nakon što je djevojčica vraćena u biološku obitelj, tijekom pet mjeseci odlazile u obitelj u skladu sa standardima. Kazala je, piše HRT, i da je procjena o “umjerenom riziku” prilikom vraćanja djevojčice iz udomiteljske u biološku obitelj donesena timski.

Izvor: Telegram

Foto: sport.com

NAJČITANIJE