30.5 C
Poreč
Nedjelja, 9 kolovoza, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Članovi Nacionalnog stožera komentirali performans lizanja žlice umjetnika Siniše Labrovića u Puli

Članovi Nacionalnog stožera komentirali performans lizanja žlice umjetnika Siniše Labrovića u Puli

U RH je u zadnja 24 sata zabilježeno 18 novooboljelih, zabranjeni su posjeti bolnicama i domovima u najpogođenijim županijama

U pulskom Muzeju suvremene umjetnosti Istre u Puli prije dva dana je otvorena izložba Kolekcija suvremene umjetnosti Marino Cettina, a dio otvaranja bio je i Labrovićev performans.

”Zajednička žlica”, kako naziv sugerira, bila je središte zbivanja u kojem je pred otprilike 150 uzvanika i uzvanica, petnaestak njih, čak i jedan sa zaštitnom maskom, pristalo lizati tradicionalnu norvešku drvenu žlicu, unatoč sve većem broju oboljelih u Hrvatskoj, od čega je dvoje baš u Puli, prenio je Glas Istre. Labrović je prije početka “razmjene sline” naglasio da uzvanici i uzvanice mogu odbiti sudjelovati u performansu.

Ponukani novinarskim pitanjem sve su jučer komentirali i članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite pa je tako ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović kazao: ”Ako je to tako, to sigurno nije dobro. Stožer nas o tome nije izvijestio, pretpostavljam da su poduzeli mjere koje se poduzimaju u takvim situacijama”.

Ministar zdravstva Vili Beroš je poručio da takva aktivnost nikako nije dobrodošla, prenosi RTL.

Foto: Riportal

 

NAJČITANIJE