10.3 C
Poreč
Ponedjeljak, 30 ožujka, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Coronavirus: Regija Friuli Venezia Giulia proglasila izvanredno stanje

Coronavirus: Regija Friuli Venezia Giulia proglasila izvanredno stanje

Za Kineskinju, na koju se sumnjalo da je zaražena virusom, određeno je razdoblje od 14 dana karantene. Kineskinja je podvrgnuta prvim testovima i čeka se ishod.

Gradonačelnica Monfalconea Anna Cisint u suradnji s lokalnom policijom provodi daljnju istragu. Do stavljanja Kineskinje u karantenu  došlo je sasvim slučajno. Naime, djelatnici hitne medicinske pomoći, prilikom pružanja pomoći osobi kojoj je pozlilo u jednom dućanu, doznali su od prisutnih osoba da se Kineskinja nedavno vratila iz Kine, tako je krenulo utvrđivanje zdravstveno stanje Kineskinje

Četrnaest potencijalno zaraženih pacijenata

U međuvremenu, zdravstvena zaštita Friuli Venezie Giulie preuzela je skrb nad 11 pacijenata u Udine i 3 u Trstu koji pokazuju simptome zaraze Coronavirusom, ali ”po prvim informacijama što nam pristižu testovi su negativni”, kazao je predsjednik regije FVG, Massimiliano Fedriga, u direktnom obraćanju na Facebooku, na kraju sastanka u Palmanovi sa službom civilne zaštite, na kojemu je prisustvovao i potpredsjednik Regije te regionalni pročelnik za zdravstvo, Riccardo Riccardi.

U slučaju ” i minimalne sumnje važno je, prije odlaska u hitnu pomoć ili kod liječnika opće prakse, odmah nazvati 112 jer na broju 112 postoji struktura s prikladnim osobljem i u izravnom kontaktu s nadležnim liječnicima”, rekao je Fedriga.

U međuvremenu, u petak navečer, u bolnici u Udine proglašeno je izvanredno stanje zbog osobe iz Lodija koja je pokazivala simptome gripe. No, nakon rezultata analize utvrđeno je da se radi o lažnoj uzbuni.

“U Friuli Venezia Giulia – dodao je Fedriga – aktivirali smo svakodnevno praćenje coronavirusa i djelovali svugdje s najvišim stupnjem prevencije, uvijek u kontaktu s Ministarstvom zdravlja, koristeći veći oprez u odnosu na rezultate u tijeku ».

“Sedam ljudi u Udinama i troje u Trstu – precizirao je – odmah su preuzeti na motrenje, ali ne podcjenjujemo nijednu vrstu signalizacije koja pristižu u zdravstvene ustanove FVG-e”, prenosi il Piccolo.

Foto: Nordest.24

NAJČITANIJE