10.9 C
Poreč
Ponedjeljak, 19 travnja, 2021
iVijesti banner
NaslovnicaAKTUALNOCovid putovnice neće služiti samo za putovanja; Bit će nužne i za...

Covid putovnice neće služiti samo za putovanja; Bit će nužne i za ulaz na festivale, koncerte, klubove?!

Vlada Velike Britanije među prvima je koja razmatra mogućnost da Covid putovnica bude način otvaranja barova, klubova i svih koncertnih prostora kao i održavanja glazbenih festivala, piše Muzika.hr

Prije tri dana premijer Boris Johnson predstavio je novi plan ublažavanja mjera kojim je 21. lipnja omogućen povratak noćnih klubova i festivala. Međutim, to podliježe određenim uvjetima koji trebaju biti provedeni i o kojima će se podnijeti četiri izvještaja tijekom sljedećih tjedana i mjeseci.

Ranije ovog mjeseca ministar zdravstva Matt Hancock rekao je da nema ni govora o planiranju takozvanih zelenih putovnica. Stručnjaci su upozorili da bi kontroverzne putovnice mogle biti diskriminirajuće, a peticija kojom se vlada poziva da se ne izdaje putovnice s cjepivom stekla je više od 173.000 potpisa.

U planu za ponovno otvaranje stoji: “Vlada će razmotriti bi li Covid putovnice mogle odigrati ključnu ulogu u oživljavanju našeg gospodarstva, smanjenju ograničavanja socijalnog kontakta te u poboljšanju sigurnosti”, napominjući da bi se one mogle imati “raznovrsnu uporabu u cilju potvrđivanja da ljudi imaju manji rizik prijenosa COVID-19 drugima.” Također se navodi da će “vlada pri razmatranju obratiti pozornost na etičke, osobne, pravne i operativne aspekte ovog pristupa.”

Očekuje se da će rezultati istraživanja mogućnosti uvođenja Covid putovnica stići do 21. lipnja.

Izvor: Riportal

Foto: Youtube

NAJČITANIJE