30.5 C
Poreč
Nedjelja, 9 kolovoza, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Cro kartica trenutno nudi samo jednu ponudu s popustom

Cro kartica trenutno nudi samo jednu ponudu s popustom

Ministarstvo turizma u petak je na svojim web stranicama objavilo informacije o Hrvatskoj turističkoj kartici, kao i poveznice za web stranicu te kartice, na kojoj je zasad uz upute gdje i kako se izdaje objavljena samo jedna ponuda pružatelja usluga s popustima, i to jednog restorana iz Zadra.

Iako danas objavljene informacije o kartici na webu Ministarstva turizma nisu nove nego se zapravo ponavljaju prijašnje o tome tko, gdje i kako može dobiti i izdavati karticu, postavljeni su linkovi na web stranice “cro” kartice i Hrvatske poštanske banke (HPB), koja je za sada jedina banka koja ju izdaje.

Podsjeća se pritom da je riječ o projektu hrvatske Vlade i Ministarstva turizma koji se provodi radi povećanja potrošnje u ugostiteljstvu i turizmu, uz napomenu da se na web stranicama hrvatskaturistickakartica.hr nalaze informacije o kartici i pogodnostima koje se nude njezinim vlasnicima uz poruku “Istraži Hrvatsku”.

No, na tim zasebnim stranicama od pogodnosti za sada je objavljena samo ponuda jednog zadarskog restorana, koja je u sklopu regije Dalmacija, dok u tri ostale regije – Kontinentalna Hrvatska, Lika i Gorski kotar te Istra i Kvarner nema nikakvih ponuda, nego ‘klik’ na te regije vodi samo na opće informacije i obrasce koje trebaju popuniti i poslati zainteresirani pružatelji usluga.

Iz MINT-a u petak podsjećaju još i da 2.500 kuna neoporezivoga primitka godišnje poslodavci mogu isplatiti svojim radnicima za troškove unutar turističke ponude, odnosno za plaćanje usluga smještaja i hrane i pića u ugostiteljskim objektima, putničkih agencija i touroperatora, paket aranžmane kao i za boravak u objektima privatnih iznajmljivača te za najam brodova (charter).

Jedini uvjet svim pružateljima usluga, uz naravno da daju popuste (koji nisu definirani koliki trebaju biti) jest da prihvaćaju plaćanje bankovnim karticama.

“Za razliku od drugih neoporezivih nagrada i naknada, naknada za podmirivanje troškova ugostiteljskih, turističkih i drugih usluga namijenjenih odmoru zaposlenika do iznosa 2500 kuna godišnje može se isplatiti isključivo na poseban račun koji je vezan uz hrvatsku turističku karticu. Poslodavci ne naručuju kartice, već radnik samostalno odabire banku u kojoj će otvoriti račun vezan uz karticu”, navode iz MINT-a.

Izvor: Novac.hr

NAJČITANIJE