9.1 C
Poreč
Ponedjeljak, 19 travnja, 2021
iVijesti banner
NaslovnicaSPORTCROATIA OPEN | Zlato i bronca za porečku Finidu

CROATIA OPEN | Zlato i bronca za porečku Finidu

Proteklog vikenda, u organizaciji Hrvatskog karate saveza i tehničkoj organizaciji Karate kluba „TAD” Rijeka, u Rijeci je održan jedan od najjačih karate turnira u Europi, 19. „Croatia Open” – otvoreno prvenstvo Hrvatske u borbama i katama za sve uzraste,piše istrasport.eu.

Naime, u tri dana (od 4. do 6. listopada), Sportski centar Zamet ugostio je rekordnih 1917 natjecatelja iz čak 269 klubova, odnosno nacionalnih selekcija i 25 država. U ovakvoj konkurenciji, predstavnici Karate kluba „Finida” iz Poreča izborili su dvije medalje: zlatnu i brončanu.

Zlatnu medalju za Finidu osvojile su mlađe kadetkinje ekipno u izvođenju kata (Iva Samovojska, Marija Šimunović i Emili Jurcan), te Amir Rešidović brončanu medalju u pojedinačnom nastupu, kategorija veterana +35 godina, također u izvođenju kata.

Nadomak brončane medalje u pojedinačnom nastupu bila je ml.kadetkinja Iva Samovojska, također u izvođenju kata, koja je u prvom repasažnom nastupu za 3. mjesto tijesno izgubila (2:3) od aktuelne prvakinje Hrvatske, Iskre Majsec iz Karate kluba Samobor i u konačnici se plasirala na visoko 7. mjesto. Učenica Marija Šimunović i kadetkinja Flavia Paliaga u pojedinačnom nastupu nisu uspjele zabilježiti značajniji rezultat, piše istrasport.eu.

NAJČITANIJE