26 C
Poreč
Petak, 3 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA (FOTO) Dan nakon katastrofe: Kako izgleda Umag nakon pijavice?

(FOTO) Dan nakon katastrofe: Kako izgleda Umag nakon pijavice?

Subotnje prijepodne, dan poslije naleta pijavice koja je u večernjim satima petka, oko 21 sat, uz potporu izrazito jakog južnog vjetra i obilne kiše «prošetala» starogradskom jezgrom Umaga, prošlo je u čišćenju središnjeg gradskog Trga slobode trga i ulice Giuseppe Garibaldi koji su najviše stradali brzim i snažnim prolaskom pijavice.

O štetama je još prerano nagađati jer će se one zbrojiti nakon obavljene sanacije.

No izvjesno je da je pijavica oštetila krovove zgrada i otvorene instalacije  zgrada u okolici središnjeg gradskog trga i ulice Garibaldi u kojoj se nalazi i zgrada Gradske uprave Umaga.

Stradala su djelomično i stabla, jaki južni vjetar razbacao je i opremu s terasa ugostiteljskih objekata u starogradskoj jezgri, a potopljen je u gradskoj luci i jedan manji ribarski brod.

Pijavica i jaka kiša stvorili su probleme i umaškim vatrogascima koji su tijekom večernjih sati petka imali, prema dostupnim nam informacijama, petnaestak intervencija.

Tijekom subotnjeg prijepodneva gradonačelnik Umaga Vili Bassanese sa svojim suradnicima obišao je starogradsku jezgru u kojoj su se obavljale sanacije oštećenih objekata. (iV)  

NAJČITANIJE