17.3 C
Poreč
Subota, 6 lipnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Danas stiže jaka hladna fronta - izdana meteorološka upozorenja

Danas stiže jaka hladna fronta – izdana meteorološka upozorenja

U nedjelju se postupno naoblačilo, a mjestimice je zabilježena i slaba kiša. Uvod je to u jaču promjenu vremena koja stiže danas, donosi Istramet.

Pritom će mjestimice biti obilnih oborina, u gorju snijega, a južni vjetar poslijepodne će zamijeniti jaka, na udare lokalno olujna bura uz nagli pad temperature zraka.

Povodom nadolazećeg pogoršanja vremena, DHMZ je putem Meteoalarma izdao nekoliko upozorenja za Istru i Kvarner. Najžešće narančasto upozorenje pritom se odnosi na mogućnost vrlo obilnih oborina, u kratkom roku može pasti 50-80 mm.

Žuto upozorenja za more odnosi se na vjetar. Prijepodne je moguće jako jugo, a zatim bura uz očekivane udare 65-80 km/h. U Gorskom kotaru prije hladne fronte mogući su udari jugozapadnjaka do 65 km/h.

Zbog poledice i snijega za gorje je izdano žuto upozorenje. Očekivana visina snijega u Gorskom kotaru kreće se između 15 i 30 cm, što je u skladu s prognozom većeg dijela modela.

Što se tiče Ćićarije i Učke, uslijed kasnijeg dolaska hladnijeg zraka i bržeg prestanka oborina značajnije količine snijega nisu izgledne, no viši predjeli će se zabijeliti. Na prvi pravi snijeg u istarskom gorju još ćemo morati pričekati.

Vrijeme će se brzo smiriti, već u noći na utorak. Utorak i srijeda samim time donose nam pretežno sunčano i osjetno hladnije vrijeme s burom. Naročito će hladno biti ujutro kada će mraza biti sve do obale.

NAJČITANIJE