4.7 C
Poreč
Petak, 4 prosinca, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Danas u Rovinju kontrola korištenja pojasa i nepropisne uporabe mobitela

Danas u Rovinju kontrola korištenja pojasa i nepropisne uporabe mobitela

Policijski službenici danas će provesti pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela u vožnji

Foto: Ilustracija

Policijska postaja Rovinj-Rovigno nastavlja s aktivnostima kojima je cilj podići prometnu kulturu i osvijestiti vozače na opasnosti u prometu pa će tako od 9 do 11 sati i od 15 do 17 sati, policijski službenici na području Rovinja provesti kontrolu korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela.

U prvih deset mjeseci ove godine rovinjska je policija utvrdila ukupno 617 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 658 prekršaja nepropisne uporabe mobitela. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine, utvrđeno je 19% manje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 5% više prekršaja nepropisne uporabe mobitela.

Uz vožnju pod utjecajem alkohola i nepropisnu brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela četiri su glavne ubojice u prometu, odnosno prekršaji koji izazivaju prometne nesreće s najtežim posljedicama. Policija stoga podsjeća vozače i putnike u vozilima da se obavezno vežu prije svake vožnje, pa i one najkraće te da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje, a ukoliko ga već moraju koristiti, da upotrebljavaju napravu koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku.

NAJČITANIJE