4.7 C
Poreč
Petak, 4 prosinca, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Demantij Grada Umaga vezano za objavu "Novinari na sjednicu GV Umaga NE...

Demantij Grada Umaga vezano za objavu “Novinari na sjednicu GV Umaga NE a na sjednicu GV Poreča DA”

U cijelosti prenosimo demantij Grada Umaga vezano za našu jučerašnju objavu.

Poštovani, dana 29. listopada 2020. godine na portalu iVijesti, u sekciji „Aktualno-Istra“ objavljen je članak kojeg potpisuje redakcija iVijesti „Novinari na sjednicu GV Umaga NE a na sjednicu GV Poreča DA“, a kojim su povrijeđeni ugled, prava i interesi Grada Umaga budući da isti ne odgovara činjeničnom stanju. Ujedno, iznenađeni smo što je uredništvo portala vijest objavilo bez mogućnosti iznošenja službenog stava Grada, a nauštrb objektivnog i transparentnog izvještavanja.

Netočne informacije na koje se podnosi ovaj ispravak navode se u sljedećem obrazloženju:

U tekstu se navodi kako je „razlog zatvaranja sjednice GV Umaga teško protumačiti“. Nadalje, novinar koji se krije iza redakcije navodi da „mogući razlog «zabrane» dolaska novinara na sjednicu 28. listopada je i dnevni red“ te završava s neobjektivnim i neutemeljenim komentarom: „sjednica GV Umag mogla je biti organizirana u većem prostoru, s kojim Umag raspolaže“.

Slijedom navedenog, ovim Vas putem obavještavamo kako je Predsjednik Gradskog vijeća Grada Umaga-Umago, dr. Jurica Šiljeg, uzimajući u obzir veličinu gradske Vijećnice te odredbe Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske vezane za provedbu mjera za sprječavanje širenja zaraze virusom SARS-CoV-2, uzročnikom bolesti Covid-19, pravovremeno obavijestio svu zainteresiranu javnost o tome kako će radi navedenih razloga sjednica javnosti biti dostupna isključivo putem direktnog prijenosa (live streaminga).

Nadalje, izuzetno smo iznenađeni činjenicom da se nitko iz uredništva poratala iVijesti, prije održavanja sjednice Gradskog vijeća nije obratio Gradu Umagu upitom o razlozima donošenja takve odluke, nego je subjektivno, samostalno donio zaključke, javno ih objavio i nanio štetu Gradu Umagu, kojemu je u ovom trenutku zdravlje vijećnika i svih sudionika sjednice najvažnije. Da je bilo tko, ako već dopisnik nije pokazao stručnost i odgovornost, kontaktirao tajnicu Ureda Grada odmah bi, vrlo transparentno saznao da Grad Umag u ovom trenutku ne raspolaže većim i adekvatnijim prostorom u kojem bi se sjednica Gradskog vijeća mogla održati, kao što je to slučaj u Poreču gdje se nalazi svečani prostor, Istarska sabornica.

Poštovani, današnje brojke govore da je gotovo 15.000 ljudi pogledalo snimku sjednice Gradskog vijeća, objavljenu na službenom gradskom kanalu, stoga nam zaista nije jasno koja je bila motivacija novinara da imputira nešto što nikako ne stoji.

Ujedno, obavještavamo vas kako će, dok traju ovako propisane epidemiološke mjere, sjednice Gradskog vijeća Grada Umaga-Umago javnosti biti dostupne isključivo putem prijenosa na službenom Facebook kanalu Grada Umaga.

NAJČITANIJE