20.5 C
Poreč
Ponedjeljak, 6 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Do kraja mjeseca lipnja Novigrad «dobiva» novo parkiralište

Do kraja mjeseca lipnja Novigrad «dobiva» novo parkiralište

Nastavljeni su radovi nakon stanke uzrokovane korona virusom na izgradnji parkirališta za osobne automobile na prostoru nadomak Mandraču, između vinskog podruma i nekadašnjih depandansi.


Prema informaciji pročelnice UO Sandre Rugani Kukuljan radovi na izgradnji parkirališta na površini od 4.000 četvornih metara, na kojoj će biti prostora za parkiranje 125 vozila i pet
vozila za osobe s invaliditetom, su nastavljeni. Hoće li parkiralište biti asfaltirano ili će za ovu godinu ostati u «bijeloj formi» odluke još nema.


Prije početka radova, koje izvodi tvrtka Tripolit d.o.o, na prostoru budućeg parkirališta grad Novigrad je investirao oko 60.000 kuna za «polaganje» kolektora za oborinsku odvodnju, 70.000 kuna za «postavljanje separatora i 60.000 kuna za polaganje kablova za javnu rasvjetu na prostoru budućeg parkirališta. Svoj doprinos u opremanju važnog komunalnog sadržaja Novigrada dalo je komunalno poduzeće «6 maj d.o.o» iz Umaga koje je obnovilo
fekalni kolektor od prepumpne stanice do Mandrača.


U programu je izgradnja hidrantske mreže koja će biti «postavljena» u drugoj fazi kada će se prostor, za Novigrad važnog parkirališta, biti asfaltiran pod «kapom» novigradske komunalne tvrtke Neapolis d.o.o koja će upravljati parkiralištem. (iV)

NAJČITANIJE