25.5 C
Poreč
Srijeda, 8 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Donačelnik prijavio 29 nekretnina više nego prije dvije godine

Donačelnik prijavio 29 nekretnina više nego prije dvije godine

Nakon otkrića niza propusta u imovinskoj kartici prošlog mjeseca, zamjenik načelnika Marčane Marijan Kostešić (IDS) prije desetak dana ispunio je novu karticu, prenosi Večernji.

S obzirom na to da više nije na tri stranice, nego na njih deset, jasno je da je riječ o velikim izmjenama. Prijavio je tako još pet kuća, stan u Zagrebu, tri automobila, dionice, OPG, zaradu od turizma…

Prema predzadnjoj kartici iz prosinca 2017. godine, donačelnik Marčane posjedovao je samo dvije kuće u Kavranu. Jednu od 43 kvadrata vrijednu 700 tisuća kuna koju je stekao nasljedstvom, prodajom imovine i zaduženjem kod banke, a drugu kuću od 119 kvadrata, isto u Kavranu, koju je također procijenio na 700 tisuća kuna. Dvije godine kasnije u vlasništvu ili suvlasništvu ima ukupno sedam kuća, a supruga posjeduje i stan u Zagrebu. Posjeduje i tri automobila, iako ranije nije naveo nijedno vozilo, a može se pohvaliti i popriličnom štednjom u eurima koju ima sa suprugom. Naveo je i koliko supruga zarađuje od turizma, ali i da je stopostotni vlasnik OPG-a, kao i određenog broja dionica. Sveukupno je marčanski donačelnik u kartici naveo 33 nekretnine, što je 29 više nego što je upisao 2017. godine.

U imovinskoj kartici ponovno se sjetio kuće u Banjolama koju je, doduše, prikazao u prvoj kartici iz 2011. godine, ali ju je tada pogreškom procijenio na 292 tisuće kuna. Kasnije je priznao da je mislio na eure. Kuća u Banjolama u dva navrata protezala se na 320 kvadrata, a sada Kostešić upisuje površinu od 807 kvadrata, čime priznaje da je skoro 500 kvadrata “po putu” negdje isparilo. Sve kuće koje posjeduje, izuzev one u Banjolama, nalaze se u Kavranu. Po prvi put objavio je i dodatnu zaradu supruge. Sada se pokazalo da njegova supruga uz redovan prihod na pulskom Sveučilištu, gdje prima plaću od 12.862 kune, dodatno godišnje zaradi 283.117 kuna. U napomeni je navedeno da se radi o bruto iznosu. Samo od iznajmljivanja turistima Kostešićeva supruga obiteljski budžet godišnje podeblja za 180.227 kuna, a ostatak su sredstva “od drugog dohotka” i “druge djelatnosti”.

NAJČITANIJE