Doniraj za slobodu i medijski pluralizam!

Kada smo se odvažili i odlučili pokrenuti nezavisni medijski portala znali smo da je jedan od važnih faktora pozicioniranja i opstanka u nama potpuno nepoznatom svijetu medija, sreća! Mišljenja smo da nas je doista i pratila sreća, ali trudili smo se, a bome bili smo i hrabri. A sreća prati hrabre! Zar ne?

Bili smo hrabri jer smo pokrenuli portal koji nije pod patronatom političkih stranaka, bili smo hrabri ponuditi portal koji želi i traži komunikaciju s građanima, bili smo ne samo hrabri, već i pomalo luckasti i smioni jer smo vjerovali da možemo u tome i uspjeti.

Putem rubrike Građani pišu otvorili smo medijski prostor za glas građana koji regularnim putem teško dopire do vladajućih, svih političkih boja. Objavljujemo komentare građana koje procijenimo informativno korisnim, usprkos tome što nekima to ne odgovara. Otvoreni smo i nudimo medijski prostor osobama, udrugama i pravnim osobama, koje promiču društveno korisne prijedloge i aktivnost i uvijek ćemo to činiti.

Imali smo ideju i imamo još puno ideja, a imamo i energije na pretek! Nedavno smo pokrenuli live streaming, novi kanal informiranja i komuniciranja s građanima. Streaming na temu, Cijepljenje: DA ili NE?  je naše treće emitiranje uživo, a već imamo teme za četvrti, peti, šesti……

Uspjeh u ostvarenju naših ideja ovisio je prvenstveno o osobama koje su sudjelovale i vjerovale u ostvarenje tih ideja, manjim dijelom i o financijskim mogućnostima. Kreatore ideja krasi nešto što svatko od nas ima, netko u većoj, netko u manjoj mjeri, a to je građanski altruizam koji je evoluirao u građanski aktivizam.

Svaka od uključenih osoba je na poseban naći doprinijela rastu i pozicioniranju neovisnog portala iVijesti.hr u medijskom prostoru Istre. A vi, poštovani čitatelji, praćenjem portala to i potvrđujete.

Ali neovisnost i sloboda u informiranju imaju i svoju cijenu! Posebice u doba p(l)andemije! Inkvizitori društvenih mreža ”prepoznali” su nas kao širitelje netočnih ili dijelom netočnih vijesti. Uslijedila je kazna Facebooka! Smanjenje dosega objava, korisnicima se više nije nudila fb stranica portala, izgubili smo vidljivost, uslijedilo je odbijanje google oglašivača, promocija i ostalo. Ništa manje bolan nije bio napad hakera na fb stranicu portala. Ali mi smo i dalje tu!

Javljaju nam se profesionalne osobe koje nude suradnju, koje zbog skromne nametnute financijske konstrukcije nismo trenutno u mogućnosti uključiti u izvještavanje. Uvjereni smo da uključivanjem stručnih suradnika možemo ponuditi bogatiji i kvalitetniji medijski sadržaj, a Live streamingom nastaviti otvarati teme od posebne društvene važnosti.

Hoćemo li u tome uspjeti neće ovisiti samo o angažmanu pojedinaca, bit će nam potrebna podrška i pomoć. Potrebni ste nam Vi, dragi čitatelji i pratitelji! Potrebna nam je Vaša financijska podrška. Potrebne su nam Vaše donacije!

Svjesni smo da upućujemo ovaj poziv u ne baš sretnom trenutku i nerado to činimo, ali jedino tim putem možemo jamčiti nastavak naših medijskih aktivnosti.

Ako Vam je stalo do medijske pluralnosti, usudili bismo se reći i slobode, uključite se i DONIRAJTE!

Podaci za uplatu:
IBAN: HR2924840081135100520
Banka: RBA
Primatelj: NUNTIUM j.d.o.o., Antonci 58, Poreč
Model: 99

Hvala Vam unaprijed!