14.5 C
Poreč
Srijeda, 8 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica SPORT Đordano Ferenac u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske

Đordano Ferenac u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske

Đordano Ferenac, mladi boćar Istre Poreč, jedan je od ukupno četvorice juniorskih reprezentativaca Hrvatske koje je, nakon ovotjednih priprema u riječkom boćarskom domu na Podvežici, izbornik Čedo Vukelić uvrstio u sastav reprezentacije.

Ona će u subotu i nedjelju, 29. i 30. srpnja, nastupiti u francuskom mjestašcu Sillans nedaleko Grenoblea na jednom od najjačih svjetskih reprezentativnih turnira iz službenog kalendara FIB-e i FEB-e, memorijalu “Gilbert Veyret”.

Pored Ferenca reprezentaivni dres u Francuskoj će nositi još i Lovro Šipek (Sveti Jakov, Jadranovo), Leon Petz (Vargon, Rijeka) i Filip Klarić (Drivenik, Općina Vinodolska), a Vukeliću će u vođenju reprezentacije pomagati Vjeko Matetić.

Za ovaj nastup u reprezentaciji nema jednog od aktualnog svjetskih juniorskih viceprvaka u parovima, Filipa Matijašića iz Pazina, koji je oslobođen ovog nastupa zbog školskih obveza.

Osim Hrvaske na turniru će nastupiti i reprezentacije Italije, Slovenije, Monaka, te Francuska A i B reprezentacije, zatim zajednička selekcija francuskih pokrajina Auvergne i Rona – Alpe, te selekcija francuskog departmenta Isere.

U prvom dijelu natjecanja momčadi će se natjecati u dvije skupine nakon čega će, ovisno o plasmanu u skupini, igrati susrete za konačan poredak. Svaki susret sastojati će se od po jedne igre štafetnog, preciznog i brzinskog izbijanja na tri pozicije, te dvje igre parova.

Izvor i foto: istrasport.eu

NAJČITANIJE