8.1 C
Poreč
Nedjelja, 7 ožujka, 2021
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Dr. Meehan: Maske na licu su neučinkovite, štetne i u naravi potpuno...

Dr. Meehan: Maske na licu su neučinkovite, štetne i u naravi potpuno beskorisne

Sve su nas zbunile oprečne poruke koje smo dobivali o nošenju maski u zajednici, na poslu i u školama. Međutim izgleda da Dr. Jim Meehen nije zbunjen. Dapače, potpuno je informiran o relevantnim znanstvenim istraživanjima u vezi s maskama, a nakon što pročitate analizu vjerujemo da ćete bit i vi

Dr. Jim Meehan, američki je liječnik, kirurg, bivši urednik stručnog medicinskog časopisa. Recenzirao je na tisuće medicinskih istraživanja. Svoju karijeru posvetio je zaštiti pacijenata i javnosti od prijevara, korupcije i pseudoznanosti koje često koriste agenti i agencije čiji su motivi i interesi rezultirali time da su medicina i farmaceutski lijekovi postali treći vodeći uzrok smrti u Sjedinjenim Državama.

Dr. Meehan tvrdi da su maske na licu neučinkovite, štetne i u naravi potpuno beskorisne te objašnjava zašto je tome tako, a svaku svoju tvrdnju podupire dokazima. Zaključuju da su medicinske maske neučinkovite u sprječavanju prijenosa respiratornih virusa, uključujući SARS-CoV-2. Tvrdi i podupire da se oni koji se zalažu za maske oslanjaju na medicinske dokaze niske razine, od kojih niti jedan nije ovlašten suprotstaviti se znanstvenim dokazima visoke razine, argumentima i rizicima obaveze nošenja maski.

Nadalje objašnjava zašto su maske neučinkovite, podsjeća na mješovite poruke stručnjaka prema javnosti tijekom pandemije te nudi dokaze protiv maski i za maske. Siguran je u to da su maske potpuno nepotrebne za širu javnost, a osobito za djecu u školama te da su strah i politika u slučaju maski potkopali pravu znanost. Tvrdi da je maskiranje školske djece neučinkovito, nepotrebno i štetno te objašnjava zašto. Nabraja 17 načina kako maske mogu uzrokovati ozljede i ugroziti zdravlje te podupire svoje tvrdnje navodima znanstvenika istraživača zajedno s poveznicama na njihova istraživanja visoke razine, gdje su došli do takvih saznanja.

Smatra da je većina populacije u vrlo niskom ili nikakvom riziku od teškog oboljenja ili smrti od bolesti COVID-19 i da su djeca u izvanredno niskom riziku od smrti od COVIDA-19. Pokazuje na podatke koje je objavio CDC, gdje stoji da 99,99815% djece, koja su zaražena COVIDOM-19, preživi, kao i da je prijenos SARS-CoV-2 među djecom u školama i vrtićima vrlo rijedak. Elaborirao je i potkrijepio brojnim dokazima činjenicu da pravilno nošenje maski ozljeđuje one koji ih nose, kao i činjenicu da su maske koje se nose nepravilno, ponovno se upotrebljavaju ili su prljave, opasne.

Zaključuje da rizici nošenja maski većinom nadmašuju koristi, kao i da je djeci ugroženo zdravlje zbog obveze nošenja maski. Svaka njegova tvrdnja potkrijepljena je znanstvenim dokazom visoke razine.

Cijelu analizu od preko 50 stranica je s engleskog jezika preveo portal Dokumentarac.com i možete ju pročitati OVDJE.

Foto: Domumentarac.com

 

NAJČITANIJE