20.5 C
Poreč
Ponedjeljak, 6 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO DRAGAN ČOVIĆ ODBIO OSUDITI ČETNIČKI SKUP U BIH

DRAGAN ČOVIĆ ODBIO OSUDITI ČETNIČKI SKUP U BIH

Zastupnici HDZ BiH, na čelu s predsjednikom Draganom Čovićem, na današnjoj su sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH glasali protiv osude četničkog okupljanja u Višegradu.

Okupljanje je bilo prošlog vikenda, gdje se okupilo više stotina pripadnika četničkog pokreta iz BiH i Srbije, te su odali počast Draži Mihailoviću.

Bilo je tu svakolike ikonografije, a pjesmo se zazivalo zločine protiv Bošnjaka i Hrvata.
Sve su osudili Denis Zvizdić, predsjedatelj Vijeća ministara BiH, Dragan Mektić, ministar sigurnosti, ali i veleposlanstva Velike Britanije i SAD-a u BiH i delegacija Europske unije u Sarajevu.

Oglasio se i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark, te rekao da je okupljanje u Višegradu bilo čin mržnje i pozivanja na nasilje što je nespojivo s vrijednostima europskih demokracija.

Zbog četničkog okupljanja je Zlatko Miletić, zastupnik u Klubu Hrvata, ali iz Demokratske fronte (DF) kojoj je na čelu član predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić, predložio da se na dnevni red sjednice uvrsti i javna osuda skupa u Višegradu.
O svemu je podnio i službeni zahtjev. Šest je zastupnika iz SDA, DF-a, SBB-a i SDP-a glasalo za uvrštenje, dok su protiv bili delegati iz reda HDZ-a, SNSD-a i SDS-a. Dakle, dio predstavnika Hrvata te svi Srbi.

“Delegati koji su bili protiv, a dolaze iz stranaka SNSD, HDZ i SDS su Mladen Bosić, Dušanka Majkić, Sredoje Nović, Lazar Prodanović, Nikola Špirić, Dragan Čović, Lidija Bradara i Bariša Čolak” – piše klix.ba.

Foto: klix.ba

NAJČITANIJE