10.9 C
Poreč
Ponedjeljak, 6 travnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Drastična promjena vremena: Kiša, grmljavina, moguć i snijeg

Drastična promjena vremena: Kiša, grmljavina, moguć i snijeg

Oborina će biti raznolikih – većinom kiše, mjestimice i u obliku pljuskova praćenih munjama i gromovima, a većinom u gorju padat će i snijeg. Promjena vremena će biti nagla, ali uglavnom kratkotrajna, donosi 24sata.

Južini i iznadprosječnoj toplini je kraj, barem nakratko. Nad Hrvatsku i okolicu doći će osjetno hladniji i vlažniji zrak pa će se vrijeme stubokom promijeniti. Naglo, ponegdje i žestoko i bučno, ali uglavnom kratkotrajno, javlja HRT.

Oborina će biti raznolikih – većinom kiše, mjestimice i u obliku pljuskova praćenih munjama i gromovima, a većinom u gorju padat će i snijeg. Valja spomenuti kako je mjestimice moguća i tuča – relativno rijetka pojava u ovo doba godine, ali ne i neobična ako se zna da je temperatura zraka prošlih dana u mnogim krajevima bila rekordno visoka, primjerenija travnju nego kraju siječnja i početku veljače.

No, češće i mnogima veće nevolje stvarat će vjetar – umjeren i jak, gdjegod i na kopnu s olujnim udarima – u početku još jugozapadni i jugo, zatim sjeverni i sjeverozapadni, na Jadranu i često jaka i olujna bura.

Mirnije i ponovno stabilnije vrijeme imat ćemo od četvrtka. A ponovno i jutarnje temperaturne “minuse”.

U gorju će nakon jugozapadnjaka popodne zapuhati sjeveroistočni i sjeverni vjetar s kojima će stići hladniji zrak pa će kiša prijeći u susnježicu i snijeg u predjelima iznad 600 metara. Sredinom dana mogući su i pljuskovi s grmljavinom, ne samo u gorju, nego i na sjevernom Jadranu, gdje će nakon juga i jugozapadnjaka vjetar okrenuti na sjeverozapadni, navečer pak na buru, koja će jačati.

 

NAJČITANIJE