4.7 C
Poreč
Petak, 4 prosinca, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Dušan Baćac dobitnik je ovogodišnje nagrade sv. Mauro

Dušan Baćac dobitnik je ovogodišnje nagrade sv. Mauro

Dušan Baćac ovogodišnji je dobitnik Nagrade sv. Mauro, koja se dodjeljuje povodom blagdana zaštitnika Poreča.

Zbog epidemioloških uvjeta, dodjela nagrade održana je u krugu obitelji dobitnika, predstavnika Grada i Pučkog otvorenog učilišta Poreč a nagradu je dobitniku uručio gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Dušan Baćac je s glazbom odgojio generacije Porečana a to je nešto što se ne može odraditi u kratkom roku već radom, voljom i ljubavi prema onome što radimo. Kroz vaše su vodstvo Porečkog delfina djeca su , lagano ali sigurno, zaronila u glazbene vode. Od tada uljepšavate svakodnevicu našega grada i na tome vam od srca hvala, rekao je gradonačelnik Peršurić prilikom uručenja nagrade sv. Mauro. .

Prema odluci o priznanjima Grada Poreča, kriterijima i uvjetima za dodjelu, nagrada „Sv. Mauro“, rad Melanije Krajine,  dodjeljuje se osobama koje su svojim radom dale doprinos od značaja za građane Poreča.

Povjerenstvo za dodjelu nagrade u sastavu Silvia Milohanić  predsjednica, i članovi Nadia Štifanić-Dobrilović, Aliče Prhat, Darko Kadum, Tomislav Milohanić, Vesna Baranašić i Vesna Janko Finderle, donijelo je odluku o ovogodišnjem dobitniku nagrade.

Kao voditelj jednog od rijetkih dječjih amaterskih puhačkih orkestara u Hrvatskoj, prema navodu povjerenstva Bačac je s velikom ljubavlju, upornošću i entuzijazmom, niz godina radio s porečkom djecom i usadio im ljubav prema glazbi i skupnom muziciranju. Pod njegovim vodstvom „Porečki delfini“ nastupili su  na brojnim  svečanostima u Poreču, gostovali po Hrvatskoj i inozemstvu. Generacije Porečana odrasle su u „Porečkim delfinima“ a Dušan Baćac odgajao ih je i učio prvim notama.

Po uručenju nagrade Baćac se zahvalio svim ravnateljima Pučkog otvorenog učilišta koji su pratili rad Porečkih delfina a zahvalio se i Snježani Lehman što je za svoga rada u Plavoj laguni pomogla pri nabavi opreme za orkestar a prisjetio se i Big banda Poreč kojeg je jedno vrijeme također vodio.

Svečanost je svojim nastupom uveličala Klara Gulić, učenica 4. razreda gitare Umjetničke škole Poreč pod mentorstvom profesora Hrvoja Hleba.

Poreč će i ove godine u subotu, 21. studenog obilježiti blagdan sv. Maura, zaštitnika grada i Porečke biskupije, poštujući važeće epidemiološke mjere i ograničavanje okupljanja, svečanom misom koja će se održati u subotu u 10,30 sati u Eufrazijevoj bazilici, a koju će predvoditi mons. Zdenko Križić, biskup Gospićko-senjske biskupije. Misno slavlje ove će se godine održati bez procesije ulicama grada s relikvijama sveca, koja je tradicionalni dio blagdanskih svečanosti, a u skladu s propisanim mjerama. (iV)

NAJČITANIJE