Evanđelje neprijatelja 13. siječnja u INK

U srijedu,  13. siječnja 2021. godine u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula na rasporedu je predstava Evanđelje neprijatelja / Il vangelo del nemico iz programa Zajc u INK i u produkciji Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca Rijeka.

Autorica predstave je Roberta Dubac, režiju potpisuje Giulio Settimo, a igraju Elena Brumini i Mirko Soldano.

Predstava govori o posljedicama naših strahova kroz dijalog koji podsjeća na Beckettovo kazalište u mirnom ratu između oksimorona i sjećanja. Dva lika, vojnik i civil, moraju dovršiti misiju na neodređenom mjestu i ponovo podići staru granicu. Strah se probija i zaustavlja vrijeme. Sučeljavaju se dvije strane jednog jedinog bića. Emocije se suprotstavljaju logičkom razmišljanju. Sumnja bježi umu i blokira sve radnje dok sjećanja ne izniknu i sirova svijest ne ispliva na površinu.
Dva stereotipa suprotnih razmišljanja, sukobljavaju se u jednom od najaktualnijih pitanja našeg vremena. Scenska je to introspekcija samoga sebe pred strahom. To nije borba između dobra i zla, već između čovjeka i čovjeka, poput okrhnute vaze koja sadrži oba dijela jednog postojanja.

Izvor i foto: Pula.hr