5.2 C
Poreč
Utorak, 9 ožujka, 2021
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO EVANĐELJEM PO IDS-u PROTIV PROMJENA

EVANĐELJEM PO IDS-u PROTIV PROMJENA

Vrijeme je izražavanja i prenošenja dobrih želja za zdravlje, sreću, ljubav, uspjeh… između rodbine, građana, prijatelja, ali i političkih istomišljenika. Tako se i istarska vladajuće stranka obraća svojim vjernim članovima sa dobrim željama, ali i političkim porukama o zajedništvu, uspjesima, planovima, naravno bez navođenja neuspjeha i promašaja koji bi mogli pokvariti ovo čestitarsko vrijeme.

Puno se je toga postiglo, kako kaže predsjednik IDS-a Boris Miletić u svojoj čestitki vjernim članovima stranke te im uz hvalospjeve nudi i svoju sliku vođe kako bi i oni članovi IDS, koji ne znaju kako izgleda vođa, bili u prilici vidjeti svog voljenog predsjednika.

Puno je uspjeha i pohvala naveo. Gospodin Miletić posebno pohvaljuje istarski stožer civilne zaštite te ističe da je kod nas, misli se na Istru, glavnu riječ vodi struka, da pravila vrijede za sve i da nema politiziranja rada stožera. Posebno se zahvaljuje našim saborskim zastupnicima koji su, kako navodi: „glasni i žestoki kada u Saboru brane interese naše regije., a radi se „o srčanim ljudima kojima su Istra, Liburnija i otoci prvi” .

Sve u svemu svi su briljantni i odlični te vjerno odani zakletvi vrhu IDS-a! Predsjednik IDS-a u svojoj čestitki IDS-ovkama i IDS-ovcima posebno ističe vrijedne i značajne projekte, ali zaboravlja navesti i projekt Odvodnje Poreč koji se sufinancira sredstvima EU i iznosu od 75 % investicije. Zaboravlja, naravno svjesno, da je Europska komisija na prijedlog Europskog ureda za borbu protiv prevara (O.L.A.F.) kaznio Odvodnju Poreč za iznos od cca 56 milijuna kuna, odnosno, oduzeo im cca 25 % od sufinanciranih sredstava zbog pogodovanja i netransparentnosti provedbe natječaja.

Čelništvo Odvodnje čine sudrugovi predsjednika IDS-a koji su pokušali na sve moguće propagandne akcije osporiti kaznu Europskog ureda za korupciju, ali O.L.A.F. nije bilo kakva institucija koja će podleći nekakvim pritiscima i propagandi lokalnih moćnika, pa bili to o pripadnici IDS-a.

O.L.A.F. dva puta mjeri, a treći put reže, a nakon rezanja ostaje praznina koja se ne može pokriti nikakvim sredstvima, osim sredstvima građana. I tako je vrhuška IDS-a, preko svoje ekspoziture u Gradu Poreču da bi pomogla svojim sudrugovima koji ne snose nikakvu odgovornost po „načelu kumstvo je vječno”, dala garanciju za kredit u iznosu cca 50 milijuna kuna, kojeg će na kraju otplaćivati građani kroz povećane cijene usluga, a projekt će bez obzira na cijenu biti završen i predstavljen kao povijesni uspjeh IDS-a.

Je li i u ovom slučaju, kako se hvali predsjednik IDS-a, glavnu riječ vodila struka? Jesu li i u ovom slučaju pravila vrijedila jednako za sve? Nema li niti u ovom slučaju politiziranja i pogodovanja jer je to „strano“ vladajućoj oligarhiji? Je li možda O.L.A.F nestručan, pristran ili politiziran na štetu građana Istre?

Ne, O.L.A.F je pre stručna organizacija koja bi podlegla makinacijama i opravdanjima odgovornih IDS-ovaca kojima su uvijek – drugi krivi. Za O.L.A.F ne postoje ni antifašisti, titoisti, porečki orjunaši koji nas uče povijesti iz 90-tih, ni nacionalisti, komunisti, kao ni „Istrijani“ – „mi do Učke i oni preko Učke “. Postoje samo kriminalne radnje odgovornih koji nikada neće odgovarati!

Što bi se sve moglo učiniti za cca 50 milijuna kuna koje će građani platiti? Koliko bi se kola hitne pomoći moglo kupiti sa najboljom opremom? Koliko bi se igrališta moglo napraviti? Koliko bi se knjiga moglo kupiti? Koliko bi se stipendija moglo podijeliti nadarenoj djeci? Koliko bi se groblja moglo urediti? Koliko bi se spomenika domovini moglo postaviti?

Puno je onih „KOLIKO“. U biti, puno je pitanja, ali evanđeoska poruka predsjednika IDS-a svom vjernom članstvu daje malo odgovora. Uglavnom im spominje da nas čekaju još jedni izbori te da bez velikog stranačkog entuzijazma i truda dosadašnji uspjesi ne bi bili mogući. I to je poruka i poziv vjernim sljedbenicima, tj. da će IDS uz njihovu podršku i poslušnost ostvariti velike uspjehe na dobrobit Istre.

Sva nastojanja časnih i vrijednih Gradskih vijećnika G. Gašparca i M. Zennara, da se zaštite građani Poreštine od ovakve samovolje, odbijaju se od vjerne i uvijek odane vladajuće većine porečkog IDS-a, isključivo vjerne svojoj stranačkoj stezi i svojim kumokratskim interesima, bez ikakvog moralnog osjećaja i odgovornosti za građane Poreča.

Je li to taj entuzijazam i trud na koji svoje članove  poziva vrhuška IDS-a? Smatraju li predsjednik IDS-a da su građani objekti duhovne izgubljenosti sa kojima se treba upravljati mimo svih moralnih vrijednosti, nuditi im se loše za dobro, laž za istinu, pogodovanje za ravnopravnost, nepravdu za pravdu, kumokraciju za opće dobro? To je izgleda novo-staro evanđelje po IDS-u koje se nudi građanima!

Čini se da se novo-normalno u Poreču primjenjuje doslovno, tako da se sjednice Gradskog vijeća održavaju na daljinu, vjerojatno da bi se gradski vijećnici što manje vidjeli, već ako se ne žele čuti!? To, kao, doprinosi novom entuzijazmu vladajućima. U biti, to ne znači spremnost gledanja istini u oči i hrabrost za provođenje neophodnih reformi, nego vraćanje na staru nenormalnu, ali prokušanu kumokraciju.

Zbog stvarne istine, ali prije svega zbog građana i stanja u Poreču – promjene su nužne!

Emerik

Foto: SD

NAJČITANIJE