25.5 C
Poreč
Petak, 10 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Evo kako su se mediji obrukali objavljujući snimku vožnje u suportnom smjeru...

Evo kako su se mediji obrukali objavljujući snimku vožnje u suportnom smjeru u tunelu Učka

Širi se snimka vožnje lijevom trakom u tunelu Učka. Policija kaže: To nije prekršaj, piše Index.

NA DRUŠTVENIM mrežama širi se snimka na kojoj se vidi kako vozač automobil u tunelu Učka vozi lijevom trakom koja je inače namijenjena za promet iz suprotnog smjera.

Snimka, koju je objavila Facebook stranica “Policijska patrola – Istra”, izazvala je zgražanje jer se čini da je vozač cijelim tunelom Učka vozio u suprotnom smjeru i tako doveo u veliku opasnost i druge sudionike u prometu i sebe. Nekolicina medija je to prenila bez prethodne provjere informacija.

Na snimci se vidi da je na svjetlećim displejima u lijevoj traci znak za krivi smjer, no vidi se i da nema nikakvog prometa u drugom smjeru.

Policija kaže na snimci nije riječ o prekršaju, objasnili su zašto

Kontaktirana je policija iz koje su poručili kako uopće nije riječ o prekršaju. Ponudili su i objašnjenje.

“Snimka je napravljena danas oko 11:30. Mi smo kontaktirali BINA Istru, koncesionara Tunela Učka kako bismo provjerili sve činjenice. Utvrđeno je da je u to vrijeme zbog kvara kamiona promet bio obustavljen u tom smjeru i u tunelu se odvijao samo jednom prometnom trakom. Policija nije evidentirala prekršaj jer nije riječ o vožnji u suprotnom smjeru, s obzirom na to da se promet i odvijao samo u jednom smjeru. Snimka je napravljena za vrijeme privremene regulacije”, poručila je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

Snimku možete pogledati OVDE. 

NAJČITANIJE