22.9 C
Poreč
Srijeda, 23 rujna, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Fažana skriva ljepotu u jednostavnosti

Fažana skriva ljepotu u jednostavnosti

Ako znamo da je ovo istarsko mjestašce polazišna luka za poznati nacionalni park, onda nam je jasno kakav pogled se pruža iz kuće koja “nadgleda” ove prirodne ljepote. Jadranska obala puna je malih, možda još neotkrivenih ribarskih mjesta u kojima tijekom neobavezne šetnje možete naići na lokalne ribare koji na rivi čiste mreže, uređuju svoje barke ili nude netom ulovljenu ribu, koja se će uskoro naći na tržnicama. Ipak, većina takvih ribarskih mjesta, koja su zadržala svoj šarm, u međuvremenu su se transformirala u ugodna turistička odredišta s mediteranskom klimom, a jedno od njih zasigurno je i istarska Fažana. Od Valbandona do Fažane, sve uz rivu, laganom šetnjom uz šum valova i miris borova, stiže se do fažanske lučice, u kojoj se i danas mogu sresti ribari koji će rado podijeliti svoja dugogodišnja iskustva na moru, ali nikako se ne smije zaviriti i u labirint malih trgova i uličica, donosi Dom & Dizajn Jutarnjeg.

Foto: www.jutarnji.hr

No, vratimo se našem novosagrađenom objektu, kući okruženoj maslinikom i udaljenoj samo 500 metara od mora s pogledom na Brijune. Ova kuća ima sve što možete poželjeti od Istre, ali doslovno. Istovremeno je šarmantna, luksuzna i izuzetno simpatična i, moramo priznati, oduševila nas je već na prvi pogled. Jednostavno i nenametljivo uređenje ove kuće u skladu je s podnebljem u kojem se nalazi. Lokalni materijali, poput drva i kamena te blagi zemljani tonovi na vanjskoj fasadi i unutarnjim zidovima, izvedeni su tehnikom patiranja kako bi se u konačnici skladno uklopila u autohtonu istarsku arhitekturu.

Interijer kuće sastoji se od 4 spavaće sobe, dnevnog boravka, saune i dodatnih prostorija: 4 kupanonice, toaleta za goste, praonice, finske saune, prostorije za tehniku te vanjskoga objekta. U vanjskom dijelu nalazi se bazen, sadržaj za djecu, veliki prostor za odmor s velikim vrtom te dodatni objekt s vanjskom blagovaonicom i roštiljom. Prostire se na ukupno 260 četvornih metara, a projektirana je prema ideji investitora i u suradnji s arhitektom iz Istre.

Za visoku razinu kvalitete i funcionalnosti ove kuće zapravo je zaslužan privatni investitor koji je prepoznao ideju ulaganja u objekte više kvalitete, s ciljem gradnje više objekata za najam, a sama investicija pokazala se vrlo uspješnom, s obzirom na to da su objekti popunjeni cijelu godinu.

NAJČITANIJE