26.1 C
Poreč
Petak, 3 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Fešta u Radmanima povodom «otvaranja» polivalentnog dječjeg igrališta

Fešta u Radmanima povodom «otvaranja» polivalentnog dječjeg igrališta

Druženjem uz iće i piće mještani porečkog prigradskog naselja Radmani proslavili su završetak uređenja novog polivalentnog dječjeg igrališta. Proslavu, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić te izvođači radova organizirali su mještani i Mjesni odbor,budući je «otvaranje» polivalentnog dječjeg igrališta za Radmane važan događaj.

U  središtu naselja uređena je površina od oko 900 četvornih metara  na kojoj je «podignuto» asfaltirano igralište s  košem za košarku i dva gola za mini nogomet, dječje igralište s dvostrukom ljuljačkom, toboganom i klupom te manje parkiralište za 6 vozila a dječje igralište je ograđeno zaštitnom ogradom kako bi djeca mogla slobodno uživati u igri.

Osim druženja i veselja, mještani su posadili i nekoliko stabla u sklopu nacionalne akcije Kolektivna sadnje drveća koja se  do 27. listopada provodi na području grada Poreča.

Radove na uređenju polivalentnog dječjeg igrališta izvelo je poduzeće Cesta d.o.o. Pula. a investitor je Grad Poreč. Uređenjem igrališta u naselju Radmani broj polivalentnih dječjih igrališta na području Poreča približio se brojci 110, čime se ne mogu pohvaliti ni puno veći gradovi  od Poreča. Ulaganje u komunalnu opremu i uređenost svih porečkih naselja nastavit će se i dalje a prema dogovoru s mještanima i Mesnim odborima. (iV)

 

NAJČITANIJE