24.6 C
Poreč
Srijeda, 8 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ZABAVA Festival "Voda i čovjek": prvu nagradu osvojio film Zorana Burazerovića iz Pule

Festival “Voda i čovjek”: prvu nagradu osvojio film Zorana Burazerovića iz Pule

U Zavidovićima (BiH), mjestu smještenom na tri rijeke (Bosni, Krivaji i Gostoviću), održava se 3. Međunarodni film festival ekologije i sporta “Voda i čovjek”. Organizatori su SNIK Atom i Centar za kulturu u Zavidovićima.

U kategoriji filma s temom ekologije, prvo mjesto osvojio je pulski snimatelj, kolega s Tv Nove Zoran Burazerović, i to za uradak naslovljen “Voda intermezzo”. Burazeroviću nije to prva nagrada na tome natječaju, naime prošle je godine nagrađen ovdje za fotografiju, što dokazuje njegovu umjetničku svestranost i kontinuitet, piše Glas Istre.

Riječ je manifestaciji edukativnoga karaktera, uz okrugle stolove i programe za djecu, gdje se govori o važnosti vode i njezine zaštite, kao i o odnosu čovjeka naprama vodi.

Burazerović se zapaženo bavi snimanjem i fotografijom, a surađivao je i s Teatrom Naranča.

– Napravio sam video od kadrova rijeka i mora, a ti kadrovi su realizirani u razmaku od nekoliko godina. Nešto sam izvukao iz svoje arhive, jer skoro svaki moj posjet nekom mjestu završi s nekim kadrom. Tako da se u par godina skupilo dosta kadrova i vode. Počeo sam s kadrovima slatke vode da bih na kraju prešao na slanu vodu s kojom sam i završio video. Prvo sam mislio napraviti kao intermezzo, a od tuda i naziv “Voda Intermezzo”, no na kraju sam odlučio realizirati to kao kratku reportažu, da izgleda ozbiljnije. Kolege s posla Miljenko Vidulin i Ana Percan Zadravec su mi pomogli oko “ofa” za video. Miljenko je dao prijedlog za jednu poeziju na početku videa, ostalo je Ana napisala i pročitala u of-u. Tako je kratki filmić dobio svoj početak i kraj. Za glazbenu podlogu zaslužan je Mauro Giorgi, rekao je Burazerović.

Nagrade je pobjednicima uručio Idriz Alihodžić, pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti općine Zavidovići.

NAJČITANIJE