17.3 C
Poreč
Subota, 6 lipnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica SPORT Florijan Cindrić do nesvakidašnjeg uspjeha u Austriji

Florijan Cindrić do nesvakidašnjeg uspjeha u Austriji

Zanimljiva vijest dolazi iz austrijskog Kottingbrunna. Naime, tamo je održan ovogodišnji završni turnir Keeperbattle (kvalifikacije su odrađene u Kopru) kojeg organizira tvrtka Keepersport, priznati europski zastupnik specijalizirane sportske opreme za vratare. Na tom je turniru, u konkurenciji od preko 1000 natjecatelja vratar Rovinja Florijan Cindrić osvojio je fantastično četvrto mjesto.

Natjecanje je to u kojem se sukobe dva vratara na igralištu na kojem su golovi udaljeni 16 metara. Jedan vratar šutira s poda ili iz ruke, a drugi brani i naizmjence se tako dobije pobjednik. Cindrić je bez poraza stigao do četvrtfinala gdje je izborio polufinale. Nažalost, umor je presudio pa je na kraju okončao na četvrtom mjestu, što je također veliki uspjeh.

„Lijep je osjećaj, bio sam jedini Hrvat i Istrijan na završnici od 48 natjecatelja. Za usporedbu, Talijana i Austrijanaca bilo je po 13, a Slovenaca je bilo četiri. Na kraju, volio bih se zahvaliti treneru Šljivi koji mi je dao dva dana slobodno da idem i odradim turnir usred priprema“, rekao je Florijan Cindrić.

Izvor: istrasport.eu

NAJČITANIJE