Genova: Prvi pacijent izliječen eksperimentalnim lijekom Remdesivirom

Dr. Matteo Bassetti, direktor klinike za zarazne bolesti bolnice San Martino u Genovi

Remdesivirom je lijek koji se razvijao za potrebe izlječenja od ebole. Pacijent je izliječen u bolnici San Martino u Genovi, dobru je vijest objavio portal Riviera 24.it.

«Pozitivna vijest je da imamo prvog istinski ozdravljenog pacijenta u Liguriji. Riječ je o 79-godišnjaku koji je negativan na testove dva uzeta brisa i koji će se uskoro vratiti svojoj kući u Lombardiji ». To je najavio dr. Matteo Bassetti, direktor klinike za zarazne bolesti bolnice San Martino u Genovi, tijekom sinoćnje konferencije za novinare.

Pacijent je liječen eksperimentalnim antivirusnim lijekom Remdesivir: razvijenim za liječenje ebole i djelotvoran je na koronavirus.

“Sve u svemu, pacijenti primljeni u San Martino stabilni su – dodao je Bassetti. Primijetili smo da je spektar manifestacija infekcije vrlo promjenjiv i kreće se od gotovo odsutnosti simptoma do vrlo agresivne pneumonije. Važno je, međutim, da se ljudi ne boje i ne hite u hitnu pomoć. ”

Dobru je vijest na svom facebook profilu komentirao i Silvije Tomašević, hrvatski novinar i publicist, dugogodišnji dopisnik iz Vatikana i Italije za razne hrvatske i strane novinarske i televizijske kuće.