16.5 C
Poreč
Petak, 5 lipnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Godinu je Umag počeo s ulaganjem u komunalnu infrastrukturu

Godinu je Umag počeo s ulaganjem u komunalnu infrastrukturu

U Umagu i obližnjim naseljima užurbano se radi na obnovi   komunalne infrastrukture i podizanju standarda kvalitete života.

Krajem prošle godine započeli su radovi na rekonstrukciji  kružnog raskrižja „Kopar“, višemilijunskoj investiciji Hrvatskih cesta i Grada Umaga. Na području šire zone izgradnje kružnog toka  obavljena je i rekonstrukcija podzemne komunalne infrastrukture i oborinska odvodnja a uskoro će se obaviti i radovi na novoj javnoj rasvjeti te urediti nogostupi i biciklistička staza.

Utrošeno je oko 50-tak milijuna kuna, a projekt osim Umaga, financiraju Hrvatske ceste, Hrvatske vode, HEP, Istarski vodovod i  6. maj.

Nastavljen je projekt izgradnje prometnica koje će Aveniju Grada Vukovara povezivati s gospodarskom zonom „Marketi“.  Izgrađena je i prometnice iza benzinske crpke a obavljeno je i uređenje komunalne infrastrukture za što je osigurano 1,5 milijuna kuna.

Radovi su ugovoreni i u umaškim naseljima Sv. Ivan i Lovrečici gdje je postavljena nova zaštitna ograda a u Moeli su postavljeni usporivači prometa. U naselju Bašanija se dovršilo s uređenjem više prometnica za čiju je realizaciju Umag izdvojio 4,5 milijuna kuna. Šetnica, dio parka Humagum, nova zelena površina uz more, biti će dodatni sadržaj za Umageže i goste za što je osigurano 1,5 milijuna kuna.

Pristupilo se i rješavanu problema klizavog poda u atriju POU „Ante Babić“ Umag koji je izbrušen i  impregniran. Navedeni radovi predstavljaju samo dio projekata koji se provode u Umagu, od izgradnje srednje škole do početka izgradnje vrtića u Murinama, uređenja gospodarske zone Ungarija, izgradnje „Umaške promenade“ i energetske obnove OŠ Marije i Line.  (iV)

NAJČITANIJE