16.6 C
Poreč
Subota, 6 lipnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica POLITIKA Goran Gašparac: Zašto porečki ''pauk'' sam odlučuje koja su vozila u zakonskom...

Goran Gašparac: Zašto porečki ”pauk” sam odlučuje koja su vozila u zakonskom prekršaju?

Goran Gašparac, gradski vijećnik SDP Poreč na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća postavio je dva pitanja. Prenosimo ih u cijelosti:

Pitanje 1

Od jednog našeg sugrađanina zamoljen sam da Vam postavim sljedeće pitanje:
“Zašto se dozvoljava da vozač “pauka”, bez prisustva policije ili gradskog redara sam odlučuje koja su vozila u navodnom prekršaju, te suprotno zakonu diže i odvozi vozila koja nikako ne smetaju prometu vozila ili pješaka? Naime, vozač “pauka” po svojem nahođenju i izboru slika, eventualno pošalje sliku komunalnim redarima te bez prisustva službene (ovlaštene) osobe odvozi vozila. To sam doživio za moje vozilo, a i u par slučajeva sam bio prisutan u Červar Portu gdje odvozi vozila ako je koji kotač na spaljenoj travi.
Smatram da ovakvim postupcima korist ima “pauk”, a grad Poreč veliku sramotu. To je, po meni, udružena mafija. Hvala”

Pitanje 2

Zaštitari kao pomoć porečkim komunalnim redarima u obavljanju poslova provedbe komunalnog reda. Od prošle je godine Grad Poreč kao pripomoć gradskim redarima u održavanju komunalnog reda tijekom turističke sezone, odlučio (putem javnog natječaja) angažirati zaštitarsku tvrtku Klem sigurnost. U tu su svrhu građani grada Poreča, u dvije godine, iz gradskog proračuna izdvojili cca pola milijuna kuna. Cilj ove odluke je bio smanjiti broj ilegalnih preprodavača, spriječiti izlaganje robe po pročeljima zgrada u starogradskoj jezgri te spriječiti korištenja javnih površina bez odobrenja Grada.
Moje pitanje glasi: Da li se ova odluka pokazala korisnom za naš grad i jesu li se isplatila uložena sredstva od pola milijuna kuna? Također, molim da mi u pismenom obliku dostavite kompletne podatke o ukupnom broju takvih zajedničkih akcija, poduzetih mjera iz tih akcija i njihovu učinkovitost.

Goran Gašparac

NAJČITANIJE