29.9 C
Poreč
Utorak, 11 kolovoza, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Gotov je glavni projekt rekonstrukcije stadiona NK Rudara

Gotov je glavni projekt rekonstrukcije stadiona NK Rudara

Ovih dana sprovedene su sve potrebne procedure u postupku izdavanja građevinske dozvole za rekonstrukciju gradskog stadiona u Labinu tako da su stvoreni uvjeti da se ista može izdati.

Projektom rekonstrukcije gradskog stadiona predviđeno je dodatno uređenje stadiona izgradnjom nedostajućih pratećih sadržaja i prostora prema kriterijima za licenciranje u II. Hrvatskoj nogometnoj ligi i ostalim potrebama korisnika.

Rekonstrukcija i dogradnja obuhvaća dogradnju građevine na sjeveroistočnom dijelu uz Istarsku ulicu. Planirana građevina sadržavati će prostorije sportske namjene  (svlačionice, sanitarni čvorovi, ambulantu, prostorije za suce i delegate i dr.) namijenjene sportskim organizacijama (klubovima) koje će koristiti sportska borilišta te prateće servisne prostore (ured/alatnica domara, skladišta, strojarnica, prostorije za medije, te prostore ugostiteljsko – trgovačke namjene). Istočna tribina se u sklopu navedene dogradnje rekonstruira i natkriva u središnjem dijelu.

Vrlo važno je da se ovim projektom dobiva novi ulaz u stadion iz pravca Istarske ulice gdje će se smjestiti potrebna parkirališna mjesta za gledatelje te parkirališta za autobuse i službeno osoblje koje dolazi na utakmicu. Time  se postiže potrebna sigurnost svih korisnika stadiona  što današnji ulaz  izravno sa županijske ceste i  vrlo skučeni prostor za parkiranje ne omogućavaju.

„Ovaj projekt nastavak je našeg ulaganja u sportsku infrastrukturu i razvijanje iste. Cilj je da se kroz rekonstrukciju stadiona osiguraju kvalitetniji uvjeti za rad članova NK Rudar, AK Albona, ali i cjelokupne sportske zajednice koja koristi gradski stadion, te da gradski stadion predstavlja jednu vizualno i funkcionalno prihvatljivu cjelinu u centru Grada Labina. Valja napomenuti da smo i u ovom vremenu epidemije kroz naš upravni odjel za EU projekte prijavili jedan dio rekonstrukcije stadiona na otvoren natječaj Središnjeg državnog ureda za sport te rezultate istog očekujemo ubrzo.“ – zaključio je gradonačelnik Valter Glavičić

Izvor: Labin.hr

NAJČITANIJE