27.5 C
Poreč
Subota, 11 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Grad Labin donio novu odluku o gradskim porezima

Grad Labin donio novu odluku o gradskim porezima

Grad Labin donio je na sjednici Gradskog vijeća 13. prosinca 2OO1. godine odluku o gradskim porezima; te se temeljem te Odluke prirez porezu na dohodak plaća po stopi od 6%, stoji u priopćenju.

U jedinicama lokalne samouprave primjetan je trend smanjenja stope prireza poreza na dohodak, a također sve je više gradova koji su navedenu stopu prireza ukinuli (ili ju planiraju ukinuti u skoroj budućnosti).

Manji prirez osjete svi, i radnici i gospodarstvenici, želimo dodatno rasteretiti građane i gospodarstvo Grada Labina, a sve kako bi se postigli željeni učinci – povećanje ulaganja, proizvodnje te bolje plaće i mirovine za naše sugrađane,

Jasno nam je kako će (ukoliko se Grad Labin odluči na smanjenje stope prireza ili ju pak ukine) u Proračunu nedostajati planirani godišnji prihod iz tog izvora, međutim skloni smo vjerovati kako će Gradska uprava iznaći način kako nadoknaditi navedeni planirani godišnji prihod.

Smatramo kako je povoljan trenutak da se stopa prireza od 6% u Labinu ukine, te da se na taj način rastereti dohodak građana Labina.

-Vjerujemo da bi, kada bi se ukinula stopa prireza na dohodak, ta mjera obradovala građane Grada Labina, Pozivamo gradsku vlast i Gradsko vijeće Grada Labina da na prvoj slijedećoj sjednici uvrste u dnevni red točku da se stopa prireza od 6% u Gradu Labinu ukine.” rekao je Giuliano Milevoj, predsjednik Podružnice GLAS-a Labin.

NAJČITANIJE