20 C
Poreč
Petak, 25 rujna, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Grad Poreč i općina Sv. Lovreć investirali u novo dječje igralište

Grad Poreč i općina Sv. Lovreć investirali u novo dječje igralište

U dvorištu OŠ Joakim Rakovac u Sv. Lovreču, otvoreno novouređeno dječje igralište, zajednička investiciji Grada Poreča i Općine Sv. Lovreč budući djeca s područja Baderne i okolice, koje administrativno pripada Poreču, generacijama polaze nastavu u OŠ u Sv. Lovreču i čine oko 40 posto svih učenika ove škole.

Drago mi je što smo djeci mogli pri početku nove školske godine pripremiti igralište, s novim igralima, podlogama i zelenim površinama, naglasio je pri otvaranju obnovljenog igrališta gradonačelnik Poreča Loris Peršurić. Željeli smo sudjelovati u ovom projektu jer puno djece s područja Poreča pohađa nastavu u OŠ Joakim Rakovac.

Zadovoljstvo otvaranjem preuređenog igrališta u dvorištu OŠ Joakim Rakovac izrazio je i načelnik Općine Sv.Lovreć Marko Ljubešić. Napravili smo lijepi posao čiji će nas rezultati pratiti u godinama pred nama, rekao je Ljubešić napomenuvši da će se zelena površina igrališta zalijevati vodom iz pročistača.

Radove su sa po 150 tisuća kuna financirali grad Poreč i Općina Sv. Lovreč, radove je obavio obrt Rimanić uz nadzor Singra d.o.o, a navodnjavanje zelene površine igrališta «postavila» je Odvodnja Poreč.

Svečanost otvaranja igrališta svojim nastupom su uveličali učenici OŠ Joakim Rakovac i solistica na gitari Laura Anić, a objekt je blagoslovio župnik vlč. Ivan Mlikota. (iV)

NAJČITANIJE