8.2 C
Poreč
Utorak, 1 prosinca, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Grad Poreč i Turistička zajednica Poreč donirali HMP IŽ dva prijenosna respiratora

Grad Poreč i Turistička zajednica Poreč donirali HMP IŽ dva prijenosna respiratora

Da bi medicinske službe koje djeluju u sklopu Istarske županije i grada Poreča lakše obavljale svoje aktivnosti tijekom trajanja  epidemije koronavirusa, Grad Poreč i Turistička zajednica grada Poreča donirali su Ispostavi Poreč Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije dva prijenosna respiratora.

Oboljeli kod kojih dođe do problema s disanjem respiratorom se «upumpava» zrak u pluća dok se pacijent ne oporavi i sam obavlja funkciju disanja.

Vrijednost donacije iznosi 224 tisuća kuna i  jedna je u nizu donacija kojima Grad Poreč i njegove institucije podupiru rad Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije i Istarskih domova zdravlja.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić zahvalio je svim službama, posebno medicinskim djelatnicima koji se s epidemijom bore na prvoj crti kako bi zaštitili zdravlje svih nas,  Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Ž Gordana Antić zahvalila se na vrijednoj donaciji Grada i Turističke zajednice i na  odlične suradnji.

U posljednje vrijeme Grad je ovim Zavodu za hitnu medicinu IŽ i Istarskim domovima zdravlja donirao vozilo, opremu za zaposlenike, CRP aparat, defibrilator, boce s kisikom i sufinancira nadstandard s okolnim općinama i turističkim tvrtkama, smještaj liječnika hitne i dodatne timove HMP kojima osigurava da porečka Hitna uvijek bude otvorena. (iV)

 

NAJČITANIJE