12.4 C
Poreč
Petak, 3 travnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica GRAĐANI PIŠU Građanin traži odgovore i predlaže smjenu direktora TZ Buje

Građanin traži odgovore i predlaže smjenu direktora TZ Buje

Prenosimo tekst koji je napisao Vjeran Tripčić, građanin koji traži odgovore na pitanja.

U Bujama sam prije tjedan dana pokrenuo građansku inicijativu za smjenu direktora Turističke Zajednice zbog neučinkovitosti.

Unatoč tome što je na mom Facebook statusu mnoštvo komentatora, građana Buja, izrazilo negativan stav o djelatnosti TZ-a Buje, reakcija je izostala.

Ništa zato, inicijativa ide dalje i želimo dokazat da su priče oko nekakve tobožnje zamršenosti i takozvanim “dubokim foteljama” samo mit i da javno mnijenje nikako ne smije biti zanemareno od strane nadležnih. Radi se o klasičnoj zamjeni teza.

Gospodo draga, kada naša plaća bude ovisila o Vašim uplatama tada ćemo mi odgovarati na pitanja. Do tada, molim izvolite to učiniti Vi.

Direktor TZ Buje dužan je građanima prezentirati svoj dosadašnji rad. Institucija Turističke Zajednice previše je važno tijelo, pogotovo za sredine kao što je grad Buje koji sada hvata posljednji vlak, posljednju Parenzanu, za priključak turističkom rastu i razvoju Istarske regije.

Mi koji smo u (nekakvom) realnom sektoru gdje se živi od novca koji se taj mjesec zaradi, mi za to odgovaramo konkretno i bolno. Ne vidim tu razliku gdje bi onda proračunski sektor trebao biti pošteđen odgovornosti? Rezultati bajo moj!?

Pa ukoliko politička volja i ne postoji, postoji nešto kao javno mnijenje koje je možda i spremno za objesiti “mačku o rep”, ali eto..

Što je, tko je rek’o? Zeko je rek’o!

 

NAJČITANIJE