8.1 C
Poreč
Nedjelja, 7 ožujka, 2021
iVijesti banner
Naslovnica nekategorizirano Građanski neposluh talijanskih poduzetnika – 50 000 privatnika najavilo da će danas...

Građanski neposluh talijanskih poduzetnika – 50 000 privatnika najavilo da će danas otvoriti radnje unatoč zabrani  

Deseci tisuća tvrtki i poduzetnika širom Italije izjavilo da namjeravaju pridružiti se inicijativi “#Ioapro” (“#Jaotvaram”)

Ovaj oblik prosvjeda, koji predviđa otvaranje ugostiteljskih i sličnih aktivnosti u petak 15. siječnja, rođen je na društvenim mrežama. Neposluha prema mjerama talijanske Vlade koje su u na snazi ​​rođen je u Pesaru, a zatim se brzo proširio cijelom Italijom. Poduzetnici namjeravaju danas otvoriti restorane, teretane i kafiće, ne poštujući važeća ograničenja, posebno ona koja se tiču ​​vremena i područja u kojima je zatvaranje obvezno, ali uz primjenu još strožih sigurnosnih mjera protiv Covida, prenose talijanski mediji.

Čelnik Lege Nord, Matteo Salvini, podržao je današnji građanski neposluh talijanskih poduzetnika i inicijatora prosvjeda Umberta Carriere, poduzetnika iz Pesara, koji je prikupio desetke tisuća članova diljem Italije s #ioapro.

U video poruci na Facebooku Matteo Salvini pozvao je građane da u 18 sati prate uživo na Instagramu i na Facebooku direktan prijenos zajedno s organizatorima prosvjeda, koji će objasniti razloge prosvjeda. (iV)

 

NAJČITANIJE