Gradonačelnik Umaga primio odlikovane športašice

U osvajanju brončane medalje, prve za hrvatski ženski rukomet na Europskom rukometnom prvenstvu odigranom u Danskoj, svoj veliki doprinos dala je i rukometašica ŽRK Umag Marijeta Vidak koja je nakon deset uspješno odigranih sezona u koprivničkoj Podravci, prošle godine u mjesecu kolovozu, «ušla» u ŽRK Umag.

Prigodu za čestitke brončanoj rukometašici Marijeti Vidak gradonačelnik Umaga Vili Bassane iskoristio je pozvavši na prigodno druženje i šesnaestogodišnju odbojkašicu, članicu OK
Umag, Emu Stikić, koja je na utakmici kadetskog prvenstva protiv Rijeke priznala da je u kritičnom trenutku za rezultat utakmice, taknula mrežu što je Rijeci donijelo poen i pobjedu a OK Umag je ispao iz daljnjeg natjecanja.

Veliki športski iskorak u fair playu Eme Stikić prepoznao je Hrvatski olimpijski odbor koji joj je dodijelio priznanje za fair play. Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese zahvalio je Marieti i Emi na promociji Umaga, grada sporta napomenuvši da predstavljaju primjer kvalitetnih sportašica koje svojim primjerima daju vjetar u leđa i motivaciju sportašicama i sportašima da budu bolji ljudi.

Hvala Vam na tome, naglasio je Bassanese uručivši im zahvalnice Grada Umaga i čestitajući im na izvanrednom uspjehu u sportskom duhu dajući primjer mladim sportskim generacijama. (iV)