HGK dodijelila je porečkom Institutu za poljoprivredu i turizam priznanje

Povodom 145 godina postojanja, uspješnog poslovanja i doprinosa razvoju gospodarstva predsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević, u nazočnosti Jasne Majetić predsjednice HGK – Županijske komore Pula, Ezi Pinzana pročelnika IŽ za poljoprivredu, potpredsjednika Gospodarskog vijeća HGK IŽ Pula Mira Dodića i gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića, uručio je ravnatelju Instituta za poljoprivredu i turizama Deanu Banu priznanje Hrvatske gospodarske komore.

U ime HGK i svih naših članica želimo zahvaliti porečkom Institutu za poljoprivredu i turizam koji je dao i daje veliki doprinos razvoju znanosti i gospodarstva, rekao je Kovačević naglasivši da je hrvatska poljoprivreda u brojnim problemima, ima vanjsko trgovinski deficit i nisku razinu produktivnosti od 30 posto prosjeka EU.

Upravo suradnja s institucijama poput porečkog Instituta podignut će konkurentnost, rekao je Kovačević. Predsjednica HGK – Županijske Komore Pula Jasna Majetić zahvalila je porečkom Institutu za poljoprivredu i turizam za sve stručnjake koje je Institut potaknuo na daljnje učenje, istraživanje i podizanje konkurentnosti Istre.

Spadamo među najopremljenije znanstveno istraživačke institucije u Hrvatskoj, u kojoj djeluje šest laboratorija i dva nova što omogućava da dajemo veliki doprinos razvoju poljoprivrede i turizma, rekao je ravnatelj Instituta Dean Ban zahvalivši se HGK na dodijeljenom priznanju.

Ponosni smo da u Poreču imamo institut koji doprinosi znanstvenoj i lokalnoj zajednici dajući podršku poljoprivrednicima kako bi bili što bolji, rekao je gradonačelnik Loris Peršurć. (iV)