Horvat kaže da bi obvezne članarine HGK mogle ostati. Ali će reforma biti tako super, da će poduzetnici veselo plaćati

“Gledajte, zašto mi uvijek polemiziramo i parcijalno se osvrćemo na Europu? Odite do Njemačke, Austrije, Francuske i preslikajte njihova iskustva, prenesite u Hrvatsku. Dajte institucijama zadatak i priliku da budu pravi servis poduzetnicima i nijedan poduzetnik neće sporiti 42 kune obveznih članarina”, rekao je Horvat najprije.

Na konkretno pitanje ostavlja li mogućnost tome da članarine ostanu obvezne, rekao je kako će se “decidirani odgovor iznjedriti”. “Mi anuliranjem plaćanja članarina koji je simbolični iznos nećemo riješiti ključni problem, odnosno pravi servis HGK, odnosno aktivnost i rad komore u interesu poduzetnika”, zaključio je Horvat.

Nešto kasnije na televiziji N1 je gostovao i Dario Hrebak, koji je i dalje pokušava uvjeriti javnost kako nije pitanje hoće li članarine biti ukinute, nego kada će biti ukinute. Hrebaku je postavljeno pitanje i da prokomentira jučerašnje gostovanje ministra Tomislava Ćorića na N1, u kojemu je i on komentirao pitanje ukidanja obveznih članarina u HGK, pri čemu nije potvrdio da će do toga zbilja doći.

Komentirajući tu izjavu, Hrebak je rekao: “Nema ‘ako’, nego ‘kad’. Meni je jedino relevantno ono što ja osobno dogovorim s predsjednikom HDZ-a i predsjednikom Vlade i još uvijek čvrsto vjerujem da se zakoni donose u Hrvatskom saboru, nigdje drugdje”.

Poručio je potom i kako Ćorić možda ne zna sve detalje. “Ne bih komentirao Ćorića, možda on zna sve detalje. Moguće je da Ćorić nije informiran, meni je bitno ono što mi kao koalicijski partneri dogovorimo, a mi smo dogovorili da idemo u ozbiljnu reformu HGK, ne onu kozmetičke prirode”, dodao je Hrebak.

Izvor: Telegram

Foto: Youtube