7.8 C
Poreč
Ponedjeljak, 27 siječnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Hrvatska ekipa «Axopar» pobjednik je Big Game turnira u lovu na veliku...

Hrvatska ekipa «Axopar» pobjednik je Big Game turnira u lovu na veliku ribu

 

Nakon dvodnevnog natjecanja u akvatoriju ispred Poreča pedesetak ekipa iz deset zemalja, na petom izdanju međunarodnog Big Game turnira TunIstra u lovu na veliku ribu, zlatno odličje pripalo je hrvatskoj ekipi «Axopar» u sastavu kapetan ekipe Valentin Harašić i članovi Filip Babić, Dimitrij Isakov i Pavel Myakov.

Osvajanjem prvog mjesta na međunarodnom petom Big Game Tuna Istra turniru ekipa «Axopar» plasirala se na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u travnju iduće godine u Kostariki.

Tijekom dva ribolovna dana, budući je drugog dana natjecanje otkazano zbog vremenskih prilika na moru, ekipa je ulovila samo jednu tunu. No, ta je bila apsolutni «kapitalac» koja je ekipi «Axopar» «donijela» prvo mjesto. Teška 198,75 kilograma i duga 2,13 metara tuna je bila najveća riba koju su natjecatelji ulovili tijekom proteklih pet turnira Big Game. Prema riječima glavnog suca turnira Tonči Lukete ulovljena tuna je i najveća riba koju su u hrvatskom Jadranu tijekom posljednjih osam godina ulovili natjecatelji na službenim turnirima.

Drugo mjesto osvojila je talijanska ekipa «Presidente Mastfish»  koju je vodio kapetan Giorgi Muri dok se na treće mjesto plasirala, također talijanska, ekipa «Fiuri» koju je vodio Fabrizio Mantovana.

Uz nepovoljne vremenske uvjete na moru (puhanje bure 30 čvorova) tijekom petog Big Game turnira TunIstra zbog čega je otkazan drugi natjecateljski dan, članovi pedesetak ekipa ulovili su 30 riba od kojih je 13 izvučeno iz mora a ostale su puštene . Tijekom pet godina trajanja turnira prvi puta je ulovljena lampuga, velika pučinska riba, teška 10 kilograma.

Tijekom trajanja trodnevnog natjecanja TunaIstra u lovu na veliku ribu u Poreču je održan i Tunalicious Street Food Festival, gastronomska manifestacija na kojoj su posjetitelji imali priliku kušati brojne delicije pripremljene od tune.

Ovogodišnji festival tune u Poreču, koji je održan u organizaciji ŠRK Big Game 4Tuna i MPG tvrtke a uz sponzora Valamar Riviera, «zatvorili» su  svojim nastupom na porečkoj rivi Pavel i Silente.

NAJČITANIJE

- Advertisement -