8.1 C
Poreč
Nedjelja, 7 ožujka, 2021
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO I Srećko Sladoljev u borbu za metropolu

I Srećko Sladoljev u borbu za metropolu

Šef izbornog stožera je Ivan Valek, arhitekt koji je projektirao fontane, a za svoju kandidaturu sam sebi prije četiri godine dao 4993 potpisa

“Glave gore – maske gore” bit će slogan kojim će dr. Srećko Sladoljev pokušati osvojiti čelnu poziciju grada Zagreba. Kandidirat će se za gradonačelnika, kao predstavnik pet stranaka koje bi danas u 17 sati trebale potpisati koalicijski sporazum. Koje su to točno, iz stožera još ne otkrivaju, ali kažu da će se boriti i za mjesta u Skupštini, kao i za ona u vijećima gradskih četvrti te mjesnih odbora.

– Dr. Srećko Sladoljev bit će kandidat za gradonačelnika Zagreba, a i nositelj liste za Skupštinu. Na listama će biti ugledni pojedinci, a u koaliciji i udruženja te udruge – rekao je poduzetnik i arhitekt Ivan Valek, predsjednik izbornog stožera.

Da bi se i to ipak moglo još promijeniti, dodao je Valek dalje, jer na današnji su sastanak pozvali i Milana Vrkljana, saborskog zastupnika koji je nedavno s kolegicom Karolinom Vidović Krišto napustio Domovinski pokret. Ukoliko se dogovore s njima, kaže Valek, onda bi koalicija u trci za gradonačelnicu podržala upravo Vidović Krišto.

Sam arhitekt Ivan Valek, koji je projektirao fontane kod NSK, podsjetimo, htio se kandidirati za prvog čovjeka metropole prije četiri godine, za što je trebao prikupiti pet tisuća potpisa birača. Predao je 5041 potpis, ali samo 48 njih bilo je od različitih ljudi, odnosno 4993 bila su njegova potpisa.

Objasnio je tada kako je htio upozoriti na niz propusta kod prikupljanja potpisa, među ostalim, i na kratak rok u kojem se podrška mora obaviti. On sam imao izborni stožer imao je kod Kraljevske akademije na Griču, a u njoj će se danas održati i sastanak koji bi trebao rezultirati kandidaturom Srećka Sladoljeva.

Tog se imunologa i bivšeg voditelja Odjela razvoja i istraživanja Imunuloškog zavoda u posljednje vrijeme etiketira većinom kao “antivaksera”, a nedavno je pozornost javnosti zadobio objavom na društvenim mrežama u kojoj je propitivao je li jedan poznati liječnik preminuo jer je primio cjepivo protiv korone

Izvor: Večernji list

Foto: Youtube

 

NAJČITANIJE