9.1 C
Poreč
Ponedjeljak, 19 travnja, 2021
iVijesti banner
NaslovnicaAKTUALNOISPRAVAK- Petrinja prodala odmaralište čovjeku osuđenom za otmicu 6- godišnjeg djeteta

ISPRAVAK- Petrinja prodala odmaralište čovjeku osuđenom za otmicu 6- godišnjeg djeteta

Sukladno odredbi članka 40. Zakona o medijima, na poziv odvjetnika Dražena Ivanića, objavljujemo ispravak članka preuzetog sa Jutarnjeg lista koji smo objavili 21. siječnja 2021.g., naslovljen: Petrinja prodala dječje odmaralište čovjeku osuđenom za otmicu 6-godišnjeg djeteta, te se ispričavamo gradonačelniku Petrinje što smo prenijeli članak.

ISPRAVAK

Nije točno da bi grad Petrinja prodao odmaralište, a što ste mogli doznati na jednostavan način upitom Gradu Petrinja. Grad Petrinja je donio odluku o javnom natječaju radi kupoprodaje nekretnine u vlasništvu Grada Petrinje(objekt u Punatu, ulica Pod topol 25) na 39. sjednici Gradskog vijeća održanoj dana 28. rujna 2020. godine.

U naznačenoj Odluci je točno utvrđen postupak provedbe javnog natječaja za prodaju nekretnine, a gdje postoji više uvjeta koji se moraju ispuniti da bi došlo do kupoprodaje.

Kupoprodaja bi se mogla smatrati realiziranom tek kada bude potpisan Ugovor o kupoprodaji i isplaćena kupoprodajna cijena za nekretninu koja je predmet kupoprodaje, a to se u konkretnom slučaju nije dogodilo niti 21. siječnja 2021. godine, a niti do danas, pa shodno tome nije moguće tvrditi da je odmaralište prodano.

Nadalje u članku je implicirano da je opće poznata činjenica da bi Adem Delkić bio osuđeni otmičar, te iznosite detalje o njegovom nedjelu i osudi u Republici Bosni i Hercegovini, kao i njegovom bijegu iz zatvora u Bihaću, a gdje se radi o činjenicama  koje nisu opće poznate i o kojima niti zaposlenici i vijećnici Grada Petrinje, niti Gradonačelnik nisu imali nikakva saznanja.

Politici vladajućih ta je nekretnina bila očito veliki teret  jer su je prodavali više puta i prodana je 12 dana prije potresa, a kad  Adem Delkić uplati novac, s njim će ugovor potpisati gradonačelnik Darinko Dumbović, koji je smatrao da gradu takva nekretnina nije potrebna i da je treba prodati upravo Delkiću.

Ovdje se radi o zlonamjernoj i neistinitoj konstrukciji jer Gradonačelnik Darinko Dumbović nije prodao Ademu Delkiću nekretninu, niti je sa njim potpisao ugovor.

Ova konstrukcija očito implicira privid pogodovanja i nečasnih radnji u korist Adema Delkića, a što je zlonamjerna neistina. Vaše tvrdnje nisu točne, Ademu Delkiću se nije pogodovalo na bilo koji način već se imenovani jednostavno javio na natječaj i dao ponudu za kupnju nekretnine, kao što su to učinila još dva ponuditelja i kao što je to mogao učiniti bilo tko.

Foto: Sisak.info

NAJČITANIJE